Első szezonunkban bejutottunk az Erste Liga rájátszásába és nagy, 7 meccses küzdelemben maradtunk alul a legjobb négy közé jutásért vívott harcban. A romániai bajnokságban megerőltetés nélkül jutottunk a play offba, ahol viszont kudarc jött Galac ellen. Végül negyedikek lettünk a kiélezett székely rangadó után. Íme a 100 meccses 2019-2020-as szezon statisztikái:

 

 Az Erste Liga alapszakasz 40 mérkőzésén megszerezhető 120 pontból 53-at sikerült megszerezni, de ez a tapasztalatlan, a bajnokság ritmusába nehezen, lépésről-lépésre beletanuló csapattól nem egy rossz teljesítmény. Egyik ellenfelünknek sem volt könnyű dolga ellenünk, megszorongattuk a legjobbakat, de voltak kisiklásaink is, amikor gyengébbekkel szemben alulmaradtunk. A lényeg azonban, hogy ha a felsőházba jutásra nem is volt reális esélyünk, az alsóházból, de jó helyzetből várhattuk a középszakaszt.

Alapszakasz menetrend

Alapszakasz rangsor

Játékos statisztikák

A középszakaszban már egyértelműen látszott a csapat fejlődése, Mikael Tisell munkájának eredményeként viszonylag simán elértük a célt, bejutottunk a legjobb 8 közé. A fontos meccseket rendre stabilan hoztuk, a végére azonban, amikor a cél már biztossá vált, kiengedtünk kicsit. 

Középszakasz menetrend

Középszakasz rangsor

Játékos statisztikák

A negyeddöntőben a Debreceni EAC volt az ellenfelünk. Ádáz küzdelem volt, amelyet akár meg is nyerhettünk volna, de végül a hajdúságiak jutottak tovább. Vitatni lehet az okokat, de ezen a helyen beszéljenek csak a számok. 

Negyeddöntő menetrend

Neggyeddöntő adatok

Játékos statisztikák



A romániai bajnokság alapszakaszába éppen annyi energiát fektetett a GYHK, amennyit éppen kellett. A főbb riválisokkal, Brassóval és Csíkszeredával vívott meccsek többsége egyben Erste Liga meccs is volt. A galaciak kemény ellenfélnek bizonyultak, és végül az egész mezőnyt megelőzve lettek alapszakasz győztesek, így velük kellett elődöntőzzünk. 

 Alapszakasz menetrend

Alapszakasz rangsor

Játékos statisztikák

A elődöntő nem volt egy sikeres történet, ezért a Galaci CSM jutott tovább. 

Elődöntő menetrend

Játékos statisztikák

A kisdöntő is tükrözte azt, ami összességében az egész szezon következtetése lehetne: a tapasztalatlan, a nagyon sűrű mérkőzésprogramot, és meccsritmust addig nem ismerő GYHK fokozatosan felnőtt a feladathoz, a Csíkszeredai Sportklubbal egyenrangú ellenfél tudott lenni, sőt felül is tudta múlni. Azonban a 2018-2019-es szezonban még nem jött el az áttörő sikerek ideje. Így negyedikek lettünk.

Kisdöntő menetrend

Játékos statisztikák



A 2019-es Románia Kupára úgy utaztunk, hogy egy hosszabb tétmérkőzés nélküli időszak és edzőváltás után volt a csapat. A döntőbejutás nem sikerült, a Csíkszeredai Sportklub állta az utunkat. 

Románia Kupa menetrend

Játékos statisztikák