13,5 percet játszhattunk emberelőnyben és egyszer sem tudtunk betalálni. Ez pecsételte meg a mérkőzés sorsát, a székely rangadón a Csíkszereda győzött, amely jóval hatékonyabban élt a lehetőségeivel. Gyergyói Hoki Klub–Csíkszeredai Sportklub 2–5 (2–2, 0–2, 0–1).

Fotók: Tamirjan Robert Photography

Telt ház volt és nagy hangulat, ahogy azt kell is a székely rangadókon. Gyorsan vezetést szerzett a Sportklub, egy a saját harmadunkban eladott koronggal lőtt nagy gólt Brophey. A 8. percben már a GYHK szurkolók örülhettek, egyenlítettünk.

Valdix vitte be a harmadba korongot, hátra tette az érkező Vorobjevnek, aki úgy döntött, egyedül oldja meg a feladatot, és oldalról betörve alaposan becsapta Adorjánt.
Rögtön ezután azonban már megint a csíkiak vezettek: a kapujuk előtt eltört egy bot, és a szabadon maradt koronggal Taratuhin indította Shallát, aki szólóból mattolta Ruczujt. Erre még volt válaszunk. Constantin küzdött a kapu mögött és botjáról valahogyan Sára elé pattant a játékszer, aki gyorsan reagálva egyenlített.

A szünetig nagyon kiegyenlített volt a játék, de hozzá kell tenni, hogy három emberelőnyünk is volt az első harmadban, amelyeket sorban kihagytunk.

Fotógaléria a mérkőzésről

A második játékrész már a vendégeké volt. Ők is három emberelőnyt kaptak de ők már ki is használtak ebből kettőt. Shalla és Brophey voltak ismét a gólszerzők.

Az utolsó húsz percben mindent megtettünk az egyenlítésért, de nem jött össze, a csíki kapus és a védelem helyén volt. Egyszer sikerült ugyan betalálnunk, de ekkor Csomortáni játékvezető kislest látott és érvénytelenítette a gólunkat. A végén Becze üres kapus gólja zárta le a mérkőzést.

 Videó: Keresztes Média/GYHK

Erste Liga és romániai bajnokság alapszakasz, 2019 október 27.
Gyergyói Hoki Klub–Csíkszeredai Sportklub 2–5 (2–2, 0–2, 0–1).

A mérkőzés alakulása:
0–1 Evan Brophey (2. perc)
1–1 Pavel Vorobjev (9., gólpassz: Andreas Valdix, Albert Zagidullin)
1–2 Joshua Shalla (9., Andrej Taratuhin)
2–2 Sára Tibor (16., Mircea Constantin, Elekes-Darabont Hunor)
2–3 Joshua Shalla (23. Becze Tihamér, Vjacseszlav Belov, EE.
2–4 Evan Brophey (32., Rokaly Szilárd, Papp Szabolcs, EE.)
2–5 Becze Tihamér (58., Vjacseszlav Belov, Joshua Shalla) 

Kapura lövések: 38–40
Emberelőnyben töltött idő: 13,28–4,40