Játszanunk kellett, pedig kicsit sem hiányzott újabb két mérkőzés a megfogyatkozott csapatunknak. Szerettünk volna halasztani, de nem lehetett. Fáradt tapasztaltabbakkal, és négy junior újonccal is meglettek a pontok. Sapientia U23–Gyergyói Hoki Klub 2–4 (0–1, 0–2, 2–1), és Sapientia U23–Gyergyói Hoki Klub 4–9 (1–3, 3–3, 0–3).

 

               Fotó: Veres Nándor/Székelyhon

Szerettünk volna pár napot pihenni, hogy elejét vegyük a túlzott terhelés miatti újabb gondoknak és Sapientia U23 partner is volt ebben, elfogadta a kérésünket a két találkozó elhalasztásáról. A Román Jégkorong Szövetség azonban elutasította ezt, játszanunk kellett. Hogy meglegyen a szükséges játékoslétszám négy junior, 16-17 éves játékost is bedobtunk a mélyvízbe. Antal Csongor, Bereczky Ákos, Kosza Kristóf, és Lázár Menyhért nem csak „darabszámnak” számított, kaptak elég jégidőt is, és mindegyikükkel elégedettek lehetünk, valóban hasznára voltak a csapatnak. 


Az első meccs nyitóharmadában Csergő vette be a hazai kaput, majd a középső játékrészben  Lázár Menyhért élete első felnőtt meccsén gólt is szerzett a GYHK színeiben. Ezután pedig Benedek is eredményes volt. A zöld-fehér fiatalok Róth és Antal László találataival felzárkóztak. Nem hagyhattuk, Raszulov távoli lövéssel beállította a 2–4-es végeredményt.

Fotógaléria

Hektikus volt a második meccs. 60 percből 55 a miénk volt, de a közepén volt öt perc, ami most még nem okozott végzetes következményeket, de máskor ez nem fordulhat elő. 1–5-re vezettünk, és kaptunk egymás után három gólt. 4–5-nél összekaptuk magunkat és onnan megint számunkra kedvezően alakultak az események, 4–9 lett a vége.
Örülünk, hogy Szigeti Ákos is megszerezte első gólját piros-fehérben, ahogy Lázár Kain is elkezdte az idei termelést. Bízunk benne, átszakadt ezzel egy gát, innen már jönni fognak a következők.
Benedek Roland és Biró Gergő pedig igazi húzóemberré léptek elő, amire nagy szükség is van a jelenlegi helyzetünkben.
A nálunk játszók mellett figyeltük persze azokat a gyergyói fiatalokat is akik kölcsönben szerepelnek a Sapientia U23-nál és ott gyűjtik a tapasztalatot. Igazán szép teljesítményeket láttunk, ami jó jel a jövőre nézve. Csak így tovább fiatalok!
És jár az elismerés a csapat minden játékosának, akik ilyen fáradtan is oda tették a csontot, keményen dolgoztak ezen a két mérkőzésen is.


Romániai jégkorongbajnokság, október 22.:
Sapientia U23–Gyergyói Hoki Klub 2–4 (0–1, 0–2, 2–1).
A mérkőzés alakulása:  0–1 gólszerző: Csergő Hunor (11. perc, gólpassz: Biró Gergő);  0–2 Lázár Menyhért (29., Kozma Zsolt, Lázár Kain); 0–3 Benedek Roland (38., Mitchell Jones, EE.);  1–3 Róth Zoltán (24., László Hunor, Tódor Csaba EE.); 2–3 Antal László (55., György Rajmund; 2–4 Timur Raszulov (58., Biró Gergő, EE.);

Romániai jégkorongbajnokság, október 23.
Sapientia U23–Gyergyói Hoki Klub 4–9 (1–3, 3–3, 0–3).
A mérkőzés alakulása:  0–1 gólszerző: Csergő Hunor (11. perc, gólpassz: Benedek Roland);  0–2 Lázár Kain (16., Antal Csongor, Ivácson Roland); 0–3 Biró Gergő (18., Igor Bobcek, Kozma Zsolt); 1–3 Ivácson Alfonz (20., Becze Botond); 1–4 Biró Gergő (25., Csergő Hunor, Benedek Roland); 1–5 Szigeti Ákos (27., Mitchell Jones, Ouellette Shawn St-Amant); 2–5 Karda Előd (29., Tódor Csaba, EE.); 3–5 Becze Bortond (30., Salamon Ervin, Ivácson Alfonz); 4–5 Tódor Csaba (32., Róth Zoltán, EE.); 4–6 Benedek Roland (32., Biró Gergő); 4–7 Ouellette Shawn St-Amant (41.), 4–8 Ouellette Shawn St-Amant (45., Szigeti Ákos), 4–9 Biró Gergő (59., Benedek Roland, Timur Raszulov EH.);