Góga Attila, a Gyergyói Hoki Klub csapatkapitánya emelhette fel a Gyilkos-tó kupa első helyéért járó serleget! Vasárnap este igazi ürömünnep volt a gyergyószentmiklósi csarnokban és szerte a világban sokan ünnepeltek lélekben velünk. Csapatunk a Csíkszeredai Sportklubot legyőzve megszerezte első trófeáját! Gyergyói Hoki Klub-Csíkszeredai Sportklub 4–1.

 Akinek sok trófeája van már a vitrinjében annak talán nem túl nagy jelentőségű a Gyilkos-tó Kupa első helye. Nekünk, a Gyergyói Hoki Klubnak azonban történelmi: ez a klubunk első elsősége. Átléptünk egy határt, elindultunk egy úton, amely további diadalokhoz vezet. 

 

fotó: Székelyhon.ro

A gyergyószentmiklósi csarnokban egy székely rangadóhoz illően telt ház volt, a Sportklubot is sokan elkísérték a vasárnap esti mérkőzésre, a két szurkolótábor kitett magáért, és nemcsak: voltak időszakok, amikor a csíki szektort leszámítva a teljes lelátó együtt szurkolt, énekelt, hajtotta a piros-fehéreket.

Ilyen hangulatban szó sem lehetett tétova, lélektelen játékról. Egymásnak esett a két csapat, Cooke és Szamankov is sorozatban kellett védje a lövéseket.

A vezetést a csíkiak szerezték meg, egy kipattanót vágott Láday emberelőnyben a kapu üresen maradt oldalába.

Ezt megelőzően egy másik emberhátrányos helyzetben fél percen belül háromszor is mi kerültünk ziccerbe, egyedül kapura törő játékosaink nem tudták mattolni Szamankovot.

Az első harmadban ezután is iramos, lendületes de góltalan játékot láthatott a közönség.

A középső játékrész kezdetétől szépen, fokozatosan a GYHK kezdte uralni a játékot, a kék-fehérek nem nagyon tudtak komoly támadásokat felépíteni, egyre többet volt a korong a Sportklub kapuja előtt. Aztán Kozma középről leadott lövése után már a hálóban kötött ki.
Megnyugodhattunk, de korai lett volna még kijelenteni, hogy ez a meccs a miénk lesz, annek ellenére sem, hogy látható volt: ezen a mérkőzésen a Gyergyói Hoki Klub volt a jobb csapat, erőnlétileg és fejben is jobban bírták a mieink.
A hokit azonban gólra játsszák, ez ami igazán dönt a különbségről.

A harmadik harmadban már az eredményjelző is megmutatta, hogy mi is zajlik a jégen: két emberelőny, két Lescovs bomba: átvettük a vezetést és növeltük az előnyt.
Leírhatatlan volt a hangulat, ilyen mérkőzésekért érdemes szeretni a jégkorongot.

A csíkiak próbálkoztak ugyan, de lényegében esélytelenül a felzárkózásra. Jöttek az utolsó percek, lehozták a kapust, mi remekül védekeztünk, az üres kapura küldött lövéseink pedig sorra célt tévesztettek, de aztán jött Vorobjev és mindent eldöntött. 4–1-re győztünk.
Jöhetett az ünnepség, az érmek, díjak átadása. A legjobb kapus díjat Jordon Cooke, a legjobb hátvédnek járó elismerést Imants Lescovs kapta, a legjobb csatárnak a csíkiak színeiben játszó Rokaly Szilárdot választották.



Végül pedig Góga Attila felemelhette első gyergyói mezben, hazai jégen szerzett kupáját.
A Gyergyói Hoki Klub megnyerte első trófeáját.

Hiba lenne messzemenő következtetéseket levonni egy felkészülési torna eredményeiből, formálódó csapatok összecsapásait láthattuk, de tény: jó úton járunk, haladjunk tovább előre újabb trófeákért!



Gyilkos-tó Kupa, 2019. szeptember 1. 

Gyergyói Hoki Klub–Csíkszeredai Sportklub 4–1 (0–1, 1–0, 3–0)
A mérkőzés alakulása: 0–1 Láday Tamás (9. perc, gólpassz: Evan Brophey, Kurtis McLeon, EE2); 1–1 Kozma Zsolt  (26., Andreas Valdix, Mircea Constantin); 2–1, Imants Lescovs (45., Andreas Valdix, Pavel Vorobjev, EE.); 3–1 Imants Levskovs (50., Andreas Valdix, Péter Zsolt); 4–1 pvel Vorobjev (60., Góga Attila).

 A 2019-es Gyilkos-tó Kupa végeredménye: 1. Gyergyói Hoki Klub 9 pont, 2. Csíkszeredai Sportklub 6, Fehérvári Titánok 3, 4. Bukaresti Steaua 0.
(A nap korábbi mérkőzésén a Titánok 10-3-ra ütötték ki a Steauát.)