Egy bemutató program keretében láthatták az érdeklődők október 27-én azokat a taktikai és technikai elemeket, amelyek gyakorlása a Gyergyói Hoki Klub Érden lezajlott edzőtáborában kezdődött el. Az edzőtábor Hargita Megye Tanácsa pályázati támogatása révén valósulhatott meg 2019 július 27 és augusztus 4 között.

 



Ennek a támogatásnak köszönhetően a Gyergyói Hoki Klub az Erste Liga mezőnyét alkotó együttesek közül elsőként léphetett jégre a 2019-2020-as szezonban. Mivel Romániában csak hetekkel később indultak el a jégpályák, a gyergyószentmiklósi jégkorongcsapat Magyarországon, Érden, a Pest megyei város új jégcsarnokában tartotta edzőtáborát.
Itt találkozott a teljes keret, itt csatlakoztak a hazai, gyergyószentmiklósi játékosokhoz azok a jégkorongozók is, akik ettől a szezontól kezdődően lesznek részesei a Gyergyói Hoki Klub csapatának.

Magyarország legmodernebb jeges sportlétesítményében, a 2019 februárjában átadott Érdi Jégcsarnokban tökéletes szolgáltatásokat és körülményeket találtunk a felkészülésünkhöz. A jégminőség, az edzőtermek felszereltsége és a rekuperációhoz szükséges felszereltség is ideális volt az edzőtáborhoz – nyilatkozta a csapatot vezető Bereczky Szilárd menedzser az október 27-én megtartott bemutató programon, amelyen Barti Tihamér, a megyei önkormányzat alelnöke is jelen volt.

Az edzőtábor ideje alatt játék-technikai, közösségi fejlesztési és egyéni képesség-javító képzésekben is részesültek a sportolók, amelyekkel megalapoztuk azt, hogy a közelgő idényben az Erste Ligában és a romániai jégkorongbajnokságban is a lehető legjobb formájukat nyújthassák, és a lehető legkisebbre szorítsuk vissza a sérülések valószínűségét.
Az edzőtábor egyértelműen pozitív hatással volt a Gyergyói Hoki Klub csapatára, a mérkőzéseken is látható, hogy 60 percen át erőnléti visszaesés nélkül tudnak teljesíteni játékosaink. Ugyanakkor az edzettségi állapottal összefüggésbe hozható sérülések is elkerülik a csapatot.

Hargita Megye Tanácsa támogatását ezúton is köszönjük.