Talán túl simán sikerült egy nappal korábban legyőzni a Steauát, és a sok gól után most is könnyű meccsre számítottunk. Egyáltalán nem az lett. Catrinoi Adrian vezetésével nagyon erős ellenállást tanúsított a sokszoros bajnok, de végül, ha nehezen is, de meglett a 3 pont. Gyergyói Hoki Klub–Bukaresti Steaua 4–3 (1–1, 2–2. 1–0).


Nagy lendülettel jött ki a Steaua a szerdai mérkőzésre, és az első percekben mutatott játékuk alapján nem is volt nagyon váratlan a vezető góljuk. Az ifjabb Timaru talált be Szakács ketrecébe, a gól hatására még lelkesebb lett a vendégcsapat, jól védekeztek, amikor pedig kaput találtunk, ott volt Catrinoi. Az egyenlítő gólra a 18. percig kellett várni, amikor Georgescu 5+20 perces kiállítását kihasználva Góga emberelőnyben volt eredményes. 

A második harmadban kétszer szereztünk vezetést Péter góljaival, de a Steaua mindkétszer kiegyenlített, izgalomban tartva a nézőket a harmadik harmadra is. Mindenki arra számított ekkor, hogy el fognak fáradni a vendégek, és végül úgy is kijön a tudáskülönbség. De nem így történt. Bírták a tempót, és bizony nem játszottak alárendelt szerepet. Már kezdtünk idegeskedni, amikor aztán Vorobjev belőtte a negyediket egy újabb emberelőnyben három perccel a rendes játékidő vége előtt. Erre már nem volt válasza Timaruéknak, és így itthon maradtak a kötelezőnek gondolt pontok.

Romániai bajnokság alapszakasz, 2019 október 30.
Gyergyói Hoki Klub–Bukaresti Steaua 4–3 (1–1, 2–2. 1–0)
A mérkőzés alakulása: 0–1 Robert Timaru (5. perc, gólpassz: Danilo Kozacsuk, Andrei Filip, EE.); 1–1 Góga Attila (18., Dmitrij Pesztunov, Csergő Hunor, EE.); 2–1 Péter Zsolt (25. Andreas Valdix, Pavel Vorobjev, EE.); 2–2 Ajrat Badegyev (31. Andrej Deniszkin EE2.); 3–2 Péter Zsolt (32., Dmitrij Pesztunov EH.); 3–3 Andrei Filip (37., Dmitro Nimenko, Andrej Deniszkin); 4–3 Pavel Vorobjev (58. Andreas Valdix, Péter Zsolt, EE.)
Kapura lövések: 40–29
Kiállításpercek: 18–35 (ebből Georgescunak 5+20 perc)