Láttunk már szép dolgokat ebben a szezonban a Gyergyói Hoki Klub legénységétől, de ez volt az a meccs, amikor kijelenthettük: végre úgy jégkorongozunk, ahogyan az elő van írva. Dunaújvárosnak esélye sem volt. Gyergyói Hoki Klub–Dunaújvárosi Acélbikák 4–0 (1–0, 1–0, 2–0).

Fotók: Vaduva István/GYHK

Az idei szezon első két hónapját elrontottuk, többet vártunk a csapattól, mint amit nyújtott. Tudtuk, ennél jóval többre vagyunk képesek. Az új hónap a lehető legjobban kezdődik. Győzelemmel. 

Az Acélbikákkal kétszer találkoztunk már ebben a szezonban, és mindkétszer kikaptunk az otthonukban. Azonban (az első meccs nagyon elrontott első tíz percét leszámítva) semmivel sem voltuk gyengébben náluk. Itt volt az idő, hogy megmutassuk: képesek vagyunk győzni is ellenük.
Ehhez Bobcek gólja adta meg az alaphangot. Valdix szolgáltatta hozzá a gólpasszt, egy profin kijátszott emberelőnyös akcióban.
Mentünk előre továbbra is, de ami még inkább látványos volt, az hogy milyen magabiztossággal állítottuk meg a vendégek támadás kísérleteit. Cooke mindent védett, de igazából nem is kellett nagy bravúrokat produkáljon, nagyon jól dolgozott előtte a védelem. A kapujára érkező lövések nem veszélyes akciókból érkeztek.
A második harmad elején Péter növelte az előnyünket, aki egy szép Pesztunov passz és Bobcek lövés után kipattanóból volt eredményes. A legutóbb a szemünket kivédő Hughson semmit sem tehetett.

Fotógaléria a mérkőzésről

Továbbra is támadásban maradtunk, kicsit sem csökkentettünk a fordulatszámon, és jöttek is az újabb találatok. A 47. percben Valdix volt eredményes, miután a támadó harmadban lelopta az egyik ellenfél botjáról a korongot és több védővel a nyakán nagy cselekkel csapta be az Acélbikák kapusát. 

Nemsokára a negyedik gól is meglett, Vorobjev korongszerzése után egy újabb Bobcek lövésből keletkezett kipattanó, amit Zagidullin vert be.
Az már látható volt, hogy innen nem fogjuk elveszíteni a mérkőzést. Még egy dologért szoríthattunk: legyen meg az első kapott gól nélküli sikerünk. Meglett. Cooke a végéig verhetetlen maradt. Elindultunk kifelé a gödörből.


Jégkorong Erste Liga, alapszakasz, 2019. november 1:
Gyergyói Hoki Klub–Dunaújvárosi Acélbikák 4–0 (1–0, 1–0, 2–0)

A mérkőzés alakulása:  1–0 Igor Bobcek (8. perc, gólpassz: Pavel Vorobjev, Andreas Valdix, EE.); 2–0 Péter Zsolt (22., Dmitrij Pesztunov, Igor Bobcek); 3–0 Andreas Valdix (48., Péter Zsolt); 4–0 Albert Zagidullin (53., Pavel Vorobjev, Igor Bobcek).
Kapura lövések: 38–27.
Emberelőnyben töltött idő: 6,32–7,48