Fordulatos mérkőzést játszottunk az FTC-Telekom ellen, vezetésük után egyenlítenünk kellett, és aztán ők is egyenlítettek, de a lényeg, hogy a 60 perc leteltekor 4-3-as eredménnyel Gyergyói Hoki Klub győzelmet mutatott az eredményjelző.


Fotógaléria: Szász Adorján/GYHK

Gyorsan emberhátrányba kerültünk a meccs elején, és ezt azonnal ki is használta a Fradi, Kestila találta meg a pici rést Rinne sisakja és a kapuvas között.  Vezetett a Fradi 20 perc után. A második harmad 7. percében Sylvestre a hátvéd pozíciójából bombázott egy óriásit, és egyenlítettünk. Jött aztán egy emberelőnyös lehetőség, és ezt mi nagyon szeretjük. Most is így volt: Orbán kipattanója után Vincze Péter volt résen és közelről beküldte a korongot a Fradi ketrecébe.

Előnnyel mehettünk tehát a harmadik harmadra, de ez nem sokat tartott: Boros a kék vonal közeléből lőtte át a játékszert a Rinne előtt tömörülő tucatnyi láb között. Egy perc sem telt el azonban és mi kerültünk volna emberelőnybe, de most kicsit sem bántuk, hogy nem így lett. A késleltetett kiállítás során Sárpátki érkezett középre, és botjára a hajszálpontos passz. És innen a gól. Újra vezettünk. Ezt már nem is engedtük ki a kezünkből. Ugyanis kaptunk egy újabb emberelőnyt, és Jalonen irgalmatlan nagy lövéssel növelte a különbséget 4-2-re. Ezt Kulmala még csökkenteni tudta egy kiugrás után, de egy találatnyi különbség megmaradt a végére a javunkra. És ez a legfontosabb. Megérdemelten húztunk be újabb sokat érő 3 pontot egy erős riválissal szemben. A szép gólok is kellettek, de emellett keményen meg kellett dolgozni, küzdeni a sikerért.

Erste Liga alapszakasz 2022. 11. 26.
Gyergyói Hoki Klub–FTC-Telekom 4–3 (0–1, 2–0, 2–2).

Gólszerzők: Sébastien Sylvestre (27.., gólpassz: Sárpátki Tamás, Imre Patrik), Vincze Péter (37., EE., Brance Orbán, Chris Bodó) Sárpátki Tamás (43., Chris Bodó, Vincze Péter), Jimi Jalonen (49., EE., Fejes Nándor, Sárpátki Tamás) Illetve Aku Kestila (3. EE.), Boros Dániel (43.), Rasmus Kulmala (55.).
Jegyzőkönyv: https://www.ersteliga.hu/game/id/67519/season/3314

Hajrá Gyergyó!