A BJA csapatával olyan meccset játszottunk, amilyent egy semleges hokikedvelő is szívesen megnézne. De, ami a legfontosabb: győztünk, és 3 ponttal közelebb kerültünk hozzájuk.

 Fotógaléria: Szász Adorján/GYHK

A tabella második helyén állva fogadtuk a listavezető BJA együttesét, és ahogy azt várni lehetett, két nagyon jó csapat magas színvonalú jégkorongját láthatta a közönség. Nagy iramban ment a játék, felváltva alakultak ki a helyzetek a két kapu előtt. Az első gólt Sylvestre remeklése hozta meg, aki elvette a korongot az ellenféltől, tisztára cselezte magát és védhetetlenül zúdított a BJA kapujába.  A második harmadban a BJA megmutatta, hogy ellenük egy pillanatnyi figyelmetlenség is végzetes lehet, Nagy Krisztián egyenlített, sőt a mérkőzés közepén Elo egy szépen kijátszott emberelőnyből a vezetést is megszerezte a rozsomákoknak. Emberelőnyben azonban mi vagyunk a loga legjobbjai, így zárkóztunk vissza. Imre belőtt passzára Orbán érkezett, és eltette a korongot Farkas mellett.
Döntetlennel zárult a második harmad, az utolsóban pedig Bodó villant, több védőt összebolondítva fordult be a kapu elé, és ezzel már nálunk volt újra az előny.
Ezt követően okosan kontrolláltuk a játékot, majd a végén pedig Haaranen üres kapus találata végleg elhozta nekünk a 3 igen értékes pontot.

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz. 2022 11. 25.:
Gyergyói Hoki Klub–BJA HC 4–2 (1–0, 1–2, 2–0)
Gólszerzők: Sébastien Sylvestre (13. perc, gólpassz: Sárpátki Tamás, Jimi Jalonen), Brance Orbán (34., EE, Imre Patrik, Chris Bodó), Chris Bodó (54.), Mathias Haaranen (60., Sébastien Sylvestre), illetve Nagy Krisztián (24.), Elo Eetu (31. EE.).
Jegyzőkönyv: https://www.ersteliga.hu/game/id/67514/season/3314

Hajrá Gyergyó!