Az itthoni győzelem után Csíkszeredában is legyőztük a Sportklubot. A szezon második székely rangadóján is mi voltunk a jobbak, keményen dolgoztunk, hogy ez így legyen.

Fotógaléria: Csíkszeredai Sportklub

Főként a speciális játékokban kellett jónak lennünk, rengeteg volt a kiállítás a november 18-i székely jégkorongrangadón.De előbb, rögtön a meccs kezdetekor két góllal alapoztuk meg a győzelmünket.   Sylvestre adott remek passzt Vincze Péter elé, akiről megfeledkeztek a csíki bekkek és ő szerezte meg a vezető találatunkat.
És gyorsan jött a második is: Fejes nagyszerű indításával DiDidomete ugrott ki, Gecse gáncsolta ziccerben, de csatárunk estében még be tudta tenni a korongot a Sportklub ketrecébe. A gáncsolást büntetőlövéssel kellett volna jutalmazni, de a gól ezt felülírta. Ezt követően a játékvezetők vették kezükbe a meccset, számolatlanul szórva a kiállításperceket mindkét irányba. Maradjunk annyiban, hogy most sem minősítjük a munkájukat…
A csíkiak felzárkózását Sofron indtotta, és Szkacskov a második játékrész elején egyenlített.
A lendületünket ez nem vetette vissza, az emberelőnyös találatra Bodó a következő emberelőnyben pazar csuklómozdulattal válaszolt, felvarrva a korongot a rövid felsőbe.
Az előnyt ezt követően már nem engedtük ki a kezünkből. Az utolsó percben még kettőt lőttünk üres kapuba. Sylvestre találatát még elvették a bírók, szerintük tilos felszabadítás előzte meg (…), de aztán jött újra Bodó és így lett 2–4 a javunkra.

Jégkorong Erste Liga és romániai bajnokság, alapszakasz 2022. 11. 18:
Csíkszeredai Sportklub–Gyergyói HK 2–4 (1–2, 1–1, 0–1)
Gólszerzők: Sofron István (11.), Jevgenyij Szkacskov (21. EE), illetve Vincze Péter (2. gólpassz: Sébastien Sylvestre, Sárpátki Tamás)., Devin DiDiomete (4., Fejes Nándor), Chris Bodó (25., EE., Brance Orbán, Matias Haaranen), Chris Bodó (60., Sébastien Sylvestre).
Jegyzőkönyv: https://www.ersteliga.hu/game/id/67504/season/3314

Hajrá Gyergyó!