A Háromszéki Ágyúsok és a Galaci CSM csapata volt az ellenfelünk a Gyilkos-tó kupa 2022-es kiadásán. A Gyergyói Hoki Klub címvédőként szerepelhetett a tornán és újra Gyilkos-tó Kupa győztesek vagyunk.

Ismét itthon maradt a trófea. Fotó: Leopold Tamás

 2019 szeptemberében a piros-fehérek akkori csapatkapitánya, Góga Attila emelhette fel a Gyilkos-tó Kupa első helyezettjének járó serleget, most Orbán Brance tehette meg ugyanezt. Ezt két jó hangulatú mérkőzés, két győzelem után értük el.

A torna nyitómeccsét a Galaci CSM ellen vívtuk. A vezetést a vendégek szerezték meg Sursov váratlan megoldásával emberelőnyben. Nem sokáig kellett futnunk az egyenlítésért, Vincze Péter találta meg a rést Onodi kesztyűje és a kapu felső vasa között. 1–1 állt az eredményjelzőn az első szünetben.  A második legelején Császár tálalt Orbán elé, és csapatkapitányunk higgadtan értékesítette a lehetőséget. Ezt követően Szigeti villant meg, nagyszerű góllal növelve az előnyünket, és Silló is remek találatot tett a közösbe. 4–1, sima ügy, megvan ez a győzelem: ez volt érezhető a játék képe alapján. A mieink túlságosan is bíztak abban, hogy ez a meccs már megvan, a galaciak pedig megérezték a lehetőséget és közelebb zárkóztak, majd ki is egyenlítettek. A győzelem végül meglett. Sylvestre látványos egyéni akcióból lőtte be a győztes 5. gólt.   

Sylvestre volt a meccs embere. Fotó: Szász Adorján

A mérkőzés végén különdíjakat vehettek át a két csapat legjobbjai, a GYHK-tól Sylvestre, a galaciaktól Baskov érdemelte ezt ki

Gyergyói Hoki Klub – Galaci CSM 5–4 (1–1, 3–1, 1–2). Gólszerzők: Vincze Péter, Orbán Brance, Silló Arnold, Szigeti Ákos, Sébastien Sylvestre illetve Artyom Sursov, Patrick Machala 2, Hildebrand Szabolcs.

Szombaton Háromszéki Ágyúsok–Galaci CSM mérkőzésre került sor, amelyet Kiricsenkóék nyertek meg. A mérkőzés után az Ágyúsok részéről Biró Ottó, a túloldalról Onodi Ottó vehette át a csapata legjobb játékosának járó különdíjat.

Háromszéki Ágyúsok–Galaci CSM 2–4 (1–0, 0–3, 1–1). Gólszerzők: Biró Ottó, Gecse Olivér, illetve Artyom Sursov 2, Alexej Baskov, Partik Machala.



Jó kis meccs volt az Ágyúsok elleni, 10 góllal. Fotó: Leopold Tamás

Vasárnap a Háromszéki Ágyúsok ellen nem lehetett más a célunk, mint győzni és megnyerni a tornát. Izgalmasan alakult az első harmad,   Orbán vezető találatára Róth válaszolt, Vincze Péter gólja után  Gecse egyenlített.

A második húsz percben két szép góllal, Sándor-Székely és Szigeti találatai révén 4–2-es vezetést szereztünk, majd kivédekeztünk egy teljes két perces kettős emberhátrányt. Demeter állta a sarat és előtte is jól működött a védelem.  A szünet előtt 3 másodperccel Fejes nagyszerű lövéssel emelte a különbséget háromra. Mindjárt a záró harmad kezdetén Bodó is eredményes volt, a részeredmény pedig ezzel 6–2. Innen még két góllos különbségre felkapaszkodtak az Ágyúsok, de végül meccset megnyertük a meccset és egyben a Gyilkos-tó Kupát.

A meccs legjobbjának gyergyói részről Szigeti Ákost, az Ágyúsoktól László Arnold kapust választották.

Gyergyói Hoki Klub – Háromszéki Ágyúsok 6–4 (2–2, 3–0, 1–2). Gólszerzők: Orbán Brance, Vincze Péter, Sándor-Székely Ottó, Szigeti Ákos, Fejes Nándor, Bodó Christopher illetve Róth Zoltán, Gecse Olivér, Vitaly Karamnov, Márton Koppány.

Orbán Brance vehette át az elsőségért járó serleget. Fotó: Leopold Tamás

A trófeát csapatkapitányunk, Orbán Brance emelhette fel, a szurkolóknak pedig Sándor-Székely Ottó mutatta fel, aki a átvehette a torna legjobb csatárának járó különdíjat is.  A második helyen a Galaci CSM végzett, a harmadik helyen pedig a Háromszéki Ágyúsok. A torna legjobb kapusának járó különdíjat a galaci kaput védő Onodi Ottó érdemelte ki, legjobb hátvédnek a háromszékiek bekkjét Alekszandr Bolsakovot választották.

Sándor-Székely Ottó a trófeával: a torna legjobb csatárának járó különdíjat is kiérdemelte. Fotó: Leopold Tamás

Gyilkos-tó Kupa első hely, 5 győzelem az előszezonban. Jöhetnek az igazán komoly kihívások!

Hajrá Gyergyó!