17 évesen kóstolt bele az Erste Liga világába és azóta 3 szezont végighokizott a sorozatban Császár Hunor, aki már az idei nyári alapozás kezdete óta velünk készül az új szezon kihívásaira. A Titánok egyik legjobbja volt, és várhatóan a GYHK színeiben sem fogják szeretni az ellenfelek.

Császár Hunor  az U20-as magyar válogatott színeiben a 2018/19-es  Divizió 1B
világbajnokságot  5+2-vel zárta, és a csapat legjobbjának jelölték
(Fotó: TSH-photo/MJSZ)

Amikor egy játékos egy új klubhoz igazol, mindig az az első kérdés, hogy miért döntött így. Szóval a kérdés ez: miért döntöttél úgy, hogy elhagyod a Titánokat ahol az egyik legfontosabb játékos voltál, és új csapatnál, a GYHK-nál folytatod? A második kérdés pedig, hogy mire számítasz itt?
Azért döntöttem úgy, hogy elhagyom a Titánok csapatát, mert egy olyan csapatban szeretném folytatni pályafutásom, ahol nagyobbak az elvárások. A csapat nagy részét már ismertem, ezért elég hamar beilleszkedtem. Keményen folyik a felkészülés, mindenki 100%-ban odateszi magát és úgy érzem, hogy jó úton haladunk. Úgy gondolom, ha a csapat kémiája összeáll és egy csapatként tudunk működni, akkor bárki ellen nyerhetünk. Mivel már az ötödik szezonon kezdem az Erste Ligában úgy érzem, hogy van kellő tapasztalatom, hogy alapemberként számíthat rám a szakmai stáb.

Nagyon fiatalon kerültél Székesfehérvárra. Tervezted már a visszatérést Székelyföldre, vagy inkább Magyarországon folytattad volna, amikor jött a GYHK hívása?
Mint minden Fehérváron játszó fiatalnak nekem is az volt a célom, hogy a Fehérvár AV19 csapatában lehetőség kapjak. Több csapat is megkeresett, de azért fogadtam el a GYHK ajánlatát, mert a vezetőség és a szakmai stáb komoly hosszútávú tervekkel állt elő. Köszönöm a lehetőséget és a bizalmat!

Hogyan jellemeznéd magad, melyek azok az erősségeid, amelyek leginkább hasznára lehetnek a csapatnak?
Egy technikás, kombinatív, keményen dolgozó csapatjátékos vagyok és remélem ezekkel az erényekkel segíteni tudom a csapatot a jövőben, hogy jó eredményeket érjünk el.

Mik a céljaid a következő szezonra, és hosszú távon?
A következő szezonban a céljaim, hogy a csapatot segítsem a lehető legjobb eredmény elérésében és hosszút ávon pedig hogy egy magasabban sorolt ligában játszhassak.

Ellenfélként már megismerhetted a gyergyói szurkolótábor által kreált hangulatot. Mire számítasz, milyen lesz majd, ha hazaiként kell mindent megtenned a sikerért?
Remélem ugyanaz a hangulat megmarad, mint amit ellenfélként megtapasztaltam. Hazaiként nagy lesz az elvárás, de mindent megteszünk azért, hogy sok örömet okozzunk a szurkolóknak.

Hajrá GYHK!