U20-as magyar válogatott székely játékos érkezik a Gyergyói Hoki Klubhoz. A Titánoktól jön, hogy bajnokesélyes csapatnál bizonyíthasson és fejlődhessen tovább.

 
                           Csiszer Ádám a múlt szezonban ellenünk is kiválóan játszott, mostantől piros-fehérben bizonyíthat                                                                                                                                                Fotók: Fehérvári Titánok

Csiszer Ádám Csíkszeredából indult, a székesfehérvári utánpótlásban fejlődött tovább, a múlt szezont a Titánoknál játszotta végig. Mostantól pedig a Gyergyói Hoki Klub csapatát erősíti a 20 éves csatár.


Köszöntünk a GYHK-nál Ádám! Valószínű, hogy voltak más ajánlataid is, minek köszönhető, hogy a Gyergyói Hoki Klub mellett döntöttél? 
A múlt szezon végén éreztem, hogy a Titánoknál töltött idő után szükségem van váltásra. Igen, voltak más opcióim is, de nagyon tetszett, ahogy Szilassy Zoltán edző és az egész stáb hozzám viszonyult és úgy éreztem, nagyon jó lehetőség a fejlődésemhez, ha egy bajnokesélyes csapatban játszhatok. Mindent összevetve a GYHK a legjobb opció számomra.

Kérlek, foglald össze nekünk pár mondatban az eddigi pályafutásodat.
Három évet töltöttem Fehérváron, az első szezonban az U18-ban játszottam, ami – úgy érzem – elég jól sikerült. A következő év a járvány miatt csak félszezon volt, de azt is túléltük valahogy, kaptam négy meccset az Erste Ligában is a Titánoknál. A tavalyi volt az az év, amit a felnőttek között már végigjátszottam. Nagyon hálás vagyok a Fehérvárnak, nagyon sokat tanultam ott (ahogy korábban Csíkszeredában is). Egy fontos lépcsőfok volt számomra a Titánoknál való szereplés, ott tanultam a legtöbbet. Fiatal csapat voltunk az Erste Ligában, sokat lehetett itt tanulni, és volt lehetőség tapasztalatot szerezni, ami szükséges ahhoz, hogy egy bajnokesélyes csapatban is megálljam a helyemet.

Ott voltál a magyar válogatottban is a legutóbbi U20-as világbajnokságon…
Amikor kimentem Magyarországra, el kellett teljen egy idő, amíg hivatalos tornán is szerepelhettem a magyar válogatottban. A járvány miatt pedig nem lehetett vébé, így idén nagyon szerettem volna, ha ott lehetek a számomra első és egyben utolsó utánpótlás világbajnokságon. Sok összetartáson vettem részt, keményen dolgoztunk, és végül sikerült bekerülni a vébé-keretbe. Hosszú távon természetesen az a cél, hogy majd a felnőtt magyar válogatottban is bemutatkozhassak.

Mit tartasz a főbb erősségeidnek, amelyek leginkább segíteni tudják a csapatot?
Elsősorban a védekezésben érzem az erősségemet (a múlt szezonban a Titánoknál erre fektettek leginkább hangsúlyt), de természetesen a támadásból is szeretem kivenni a részemet. Sőt. De leginkább a kitartást tartom a fő erősségemnek. Kitartó személyiség vagyok.

Mi a célod Gyergyóban?
Szeretem a kihívásokat, és mindenképpen hasznára szeretnék lenni a csapatnak, segíteni a jó eredmények elérésében. Fontos, hasznos játékossá szeretnék válni itt, hogy a végén a legmagasabb fokig is eljussak.


Szilassy Zoltán edző így látja az új játékosunkat:

A Titánoknál feltűnt Ádám teljesítménye, nagyon jó szezonja volt. Ő megfelel minden olyan kritériumnak, amit egy játékosban keresünk: U23-as, jó a mérete, jól korcsolyázik, érti a játékot, és van már mögötte egy elég markáns szezon a ligában. Úgy gondolom, hogy ő egy jó projekt számunkra, és neki is kihívás, hogy egy topcsapatban mutathatja meg magát, ahol még jobb teljesítményt tud nyújtani mint, amit a Titánoknál csinált.
Bízom benne, egymás segítségére leszünk: mi a klub, az edzők segíteni tudjuk őt és ő a teljesítményével segíteni tudja a céljaink elérését.

Hajrá Gyergyó!