Újabb fontos lépés a következő évek csapatának felépítésében, hogy még egy meghatározó játékosunkkal megegyeztünk: Daniel Trancă is aláírta új szerződését, amely 2+1 évre szól. Ő is a Gyergyói Hoki Klubnál marad!

Dani, az, hogy te is hosszabbítottál azt jelenti, hogy továbbra is egyben marad az Orbán-Trancă-Bodó első sor a GYHK-nál, azaz az Erste Liga egyik legjobb támadósora. Ennek csak örülni lehet. Hogy érzed magad ebben a trióban? Mi szurkolók úgy látjuk, hogy így hárman nagyon megértitek egymást, veled lett igazán sikeres, lendületes ez a sor…
Örülünk, hogy sikerült meghosszabbítani a szerződésem, és örülök, ha a szurkolók úgy látják, hogy a jól megy így együtt a játék. Próbálunk mindent megtenni a jégen, hogy a csapat pozitív irányba tudjon haladni. Egy ideje ebben a sorban szerepelek, úgy érzem, hogy voltak jobb és gyengébb meccseink, és mindig van hova fejlődni. De végső soron az edzőkön múlik, hogy milyen felállásban játszunk, minden játékos próbálja kihozni belőle a maximumot.

A tavalyi szezon előtt jöttél hozzánk Brassóból, mit vártál ettől a váltástól, és minek köszönhető, hogy tovább is velünk maradsz?
Amikor GYHK-hoz igazoltam egy jó projektet vázoltak elénk a vezetők és az edzők, ezért is döntöttünk úgy a családommal, hogy eljövünk Brassóból. Azt el kell mondjam, hogy a GYHK-nál minőségi munka folyik a csapat körül és a csapaton belül is. Kevés klub van, amely ilyen jó feltételeket tud biztositani, és ezt érezhető számomra és a családom számára is.  Az is egy fontos szempont, hogy a csapaton belül nagyon jó a hangulat és jól megértjük egymást a fiúkkal. Ez is segített abban, hogy a GYHK-nál maradjak. Közös a cél, a legnagyobb elvárásom  és a csapat számára is a végső győzelem, ennek érdekében dolgozunk nap mint nap. 

Most már lassan lehet arról beszélni, hogy elsők lehetünk az Erste Liga alapszakaszban, ha rajtad múlna a döntés, akkor kit választanál ellenfélnek, és miért?
Jó helyzetben vagyunk jellenleg, de még meg kell dolgoznunk az első pozícióért, ezért is nem szeretnék nagyon előre szaladni. Bárki is legyen a rájátszásban az ellenfelünk, biztos jó meccsek várhatóak, ezért is már a következő mérkőzéseken úgy kell játszanunk, hogy ezekre a play off meccsekre készülünk es jó szokásokat gyűjtünk a rájátszásra.

Román bajnok már voltál, Erste Ligát még nem nyertél, most a GYHK-val van esély erre. Nem azt kérdezem, hogy te ebben bízol-e, hiszen mind ebben bízunk, hanem azt, hogy az eddigi tapasztalataid szerint mik lehetnek azok a lényeges tényezők, amik az idei rájátszást eldöntik?
Az Erste Ligát sajnos még nem sikerült megnyernem, egy döntőben maradtunk alul a Szereda ellenében, de remélem ez változni fog a közeljövőben. Tapasztalataim szerint bármennyire is jó játékosai legyenek egy csapatnak, végső soron a csapatmunka hozza el a végső győzelmet. A rájátszásban minden csapat a védekezésre összpontosít a legjobban, minden mérkőzésnek döntő jellege van. Na meg akkor kell a liga legjobb csapataival szembenézni es kipróbálni magad.
És meg szeretném ragadni az alkalmat, hogy megköszönjem a jó hangulatot a meccseken a szurkolóinknak. Továbbra is várjuk őket, mert egy jó szurkolótábor sokat segíthet abban, hogy sikeres legyen a csapat.  

Hajrá Gyergyó!