A csoda elmaradt, a Gyergyói Hoki Klub számára a negyeddöntő jelenti idén az Erste Ligában a végállomást. A székely párharcban a Csíkszeredai Sportklub behúzta a negyedik győzelmét és ezzel ők kerültek az elődöntőbe.

                              Fotó: Szász Adorján/GYHK

Úgy utaztunk a negyeddöntő 5. meccsére Csíkszeredába, hogy tudtuk: győznünk, kell, vagy mindennek vége. Sajnos a győzelem reménye most is csak egy harmadon át élt. Ahogy a gyergyószentmiklósi mérkőzéseken is, mi kezdtünk jobban, és első emberelőnyünket villámgyorsan gólra is váltottuk Troncinsky-Koskiranta-Basaraba volt a korong útja, és a kanadai csatár nagy gólt ragasztott Adorján hálójába.
Ezután egy páros kiállítás jött ami alatt a kék-fehérek megfordították az összecsapást, előbb Wishart bombája akadt be, majd egy kipattanó után Salló használta ki a a védőink tétovázását. Még az első játékrészben Loginov is eredményes volt.
Két gólos hátrány nem a világ, álltunk mi fel még ilyen helyzetekből, - mondtuk magunknak, de a talpraállás most nem jött össze. A középső harmadban növelte az előnyét a Sportklub, majd az 54. percben Combs zárta le az eredményt, miután mindent egy lapra feltéve lehoztuk a kapusunkat.
5-1-re győzött a helyzeteit jobban kihasználó Sportklub, és ezzel számunkra vége az idei Erste Liga sorozatnak.

Így látta ezt Szilassy Zoltán:
- Ahogy a mérkőzés után is nyilatkoztam, az utolsó meccs pontosan tükrözése volt a szezonunknak. Úgy láttam, 5 az 5 ellen jobbak voltunk a mérkőzés nagyobb részében, de többször az üres kapu sem volt elég nekünk, hogy gólt szerezzünk a helyzeteinkből. Vezettünk, majd két hibából kaptunk egymás után két gólt. A továbbiakban az ellenfél olyan pillanatokban lőtte gólokat, amikor a játék képe nem ezt mutatta. Gyönyörűen kihasználták a hibáinkat. Nagyon nagyon keményen dolgoztunk tegnap is a szezonban is, a védekezésünket össze tudtuk rakni, ami az első két meccsen működött, de az utóbbiakon nem volt ez elég feszes, és a Csíkszeredánál olyan képességű támadók vannak, akik kevesebb lehetőségből is eredményesek tudnak lenni, ez volt a döntő.
Nekünk nem ment a gólszerzés, úgy, ahogy az egész szezonban.
Az első két meccsen minden jó volt, és azzal, hogy a pályaelőnyt elhoztuk, elöntött minket egy egyfajta eufória, azt hittük, zsebünkben lesz a párharc. A harmadik meccsen ezért nem voltunk elég feszesek. Szintén jól kezdtünk, de nem segített Podlipnik korai kiesése, ami után 5 hátvéddel kellett játszanunk. Ezt az ellenfél kihasználta, ránk jöttek és megszórtak minket. Itt dőlt el a csata.
A negyedik meccsre ezzel szereztek önbizalmat, megvolt a hitük, hogy meg tudják csinálni akkor is, amikor mi 3-1-re vezettünk. Mi pedig sajnos ezt az előnyt nem tudtuk megtartani. Most kifújjuk magunkat és felkezdünk felkészülni a romániai rájátszásra. Várnunk kell míg Brassó és Csíkszereda megérkezik az Erste Ligából és ezt mi hasznosan kell kitöltsük, és ez az idő arra is jó lesz, hogy sérültjeink felépüljenek. Sajnos vannak olyanok is, akik ebben a szezonban már biztosan ne játszhatnak.
Szeretném még elmondani a magam és a csapat nevében is, hogy nagyon köszönjük a támogatást a szurkolóknak és sajnáljuk, hogy nem tudtunk nagyobb örömet szerezni számukra. Úgy gondolom, az elmúlt időszak tapasztalataiból tanulva a romániai rájátszásra már erősebbek, okosabbak leszünk. Azt is tudjuk már miként kell erősödnünk a következő szezonban, de addig még a romániai play off-ra kell figyelnünk.

                                                      Videó: Magyar Jégkorong Szövetség

Erste Liga negyeddöntő, ötödik mérkőzés 2021. március 9:

Csíkszeredai Sportklub–Gyergyói Hoki Klub 5–1 (3–1, 1–0, 1–0).
A mérkőzés alakulása: 0–1, gólszerző: Joe basaraba (8. perc, gólpassz: Tero Koskiranta, Marek Troncinsky, EE); 1–1 Ty Wishart (9., Gyenisz Kuljas, Anthony Combs); 2–1 Salló Alpár (10. Láday Tamás, Fodor Csanád); 3–1 Alekszandr Loginov (19., Ty Wishart, Bíró Tamás); 4–1 Becze Tihamér (33. Alekszandr Loginov, Bíró Tamás); 4–1 Anthony Combs (54., Judd Blackwater, Rokaly Norbert);
Kapura lövések: 34–29
Emberelőnyben töltött idő: 6.07–8.12