További 2+1 évre szóló szerződést írt alá Fejes Nándor a Gyergyói Hoki Klubbal. Kiváló hátvédünk jól érzi magát piros-fehérben, fel sem merült benne, hogy más Erste Ligás csapatnál folytassa. Mindig a következő meccsre figyelünk, de több évre tervezünk előre. Csapatunk építésének újabb nagyon fontos lépése ez a szerződéshosszabbítás.

 

Fejes Nándor a 2020-2021-es szezon előtt érkezett a Gyergyói Hoki Klubhoz, és fiatal kora dacára nagyon hamar meghatározó játékosává vált a csapatunknak. Hátul biztonságot ad, kivételes a játékintelligenciája, és helyzetfelismerő képessége, ami sorra hozza a gólpasszokat, gólokat. A GYHK-ban nyújtott játékával nemcsak a szurkolóink számára lett az egyik kedvenc hátvéd, de a jégkorongszakma figyelmét is felkeltette. Bekerült Magyarország válogatottjába, a szlovéniai Divizió I/A vébén részese volt az elitbe való feljutásnak, sőt a torna legjobb hátvédjének a díját is megkapta.
Örülünk, hogy bejelenthetjük: Nándi aláírta új szerződését a Gyergyói Hoki Klubbal, továbbra is a mi játékosunk lesz!

Nándi, örülünk, hogy továbbra is a Gyergyói Hoki Klub játékosa maradsz. Minek köszönhető, hogy így döntöttél?

Nem is gondoltam arra, hogy nekem megérné innen a Gyergyói Hoki Klubtól más Erste Ligás csapathoz igazolnom. Tetszik a város, a környezet, jól érzem magam itt Gyergyószentmiklóson. A GYHK-nál megvan minden szakmai szempontból is, ami szükséges. Amikor ide igazoltam az volt a célom, hogy egy jó csapatban játszhassak, és minőségi jégidőt kapjak. Megkaptam itt ezt és ez azóta is így van.   Az edzők részéről is érzem a bizalmat amire szükségem van. Persze ezért meg is kell dolgozni, teljesíteni is kell, de én meg is teszek a magam részéről mindent, hogy jól játszhassak.

Innen a Gyergyói Hoki Klubtól hívtak meg Magyarország felnőtt válogatottjába, végig játszhattad a világbajnokságot, majd nemrégiben a Sárközy Tamás emléktornát is….

Jól esik, hogy a válogatottnál is számítanak rám, és hogy ott is egyre több játékidőt kapok. A véleményem az, hogy nem számít az, hogy ki honnan jött, hol, milyen csapatban játszik. Az a lényeg, hogy mire képes, hogyan tud teljesíteni. Persze, nyilván szükség volt arra, hogy itt Gyergyóban megtaláljam a helyemet, élvezzem a játékot, és hogy jól tudok teljesíteni ebben a csapatban. Érdekes egyébként, hogy míg Magyarországon játszottam egyszer sem sikerült bekerüljek a felnőtt keretbe…

Mik a céljaid a szezon hátralevő részére?

Nem akarok nagy szavakat használni, kijelenteni, hogy bajnok akarok lenni, de persze én is, ahogy mindenki a csapatban azért dolgozunk, hogy a lehető legmagasabbra érjünk el az Erste Ligában. Mindent meg fogunk tenni, hogy ezt elérjük.   

És az A csoportos világbajnokság?

Az még messze van. Amíg a szezon tart a Gyergyói Hoki Klub mérkőzésein kell jól dolgozzunk, jó eredményeket elérjünk. Amikor ez lezárult, akkor lehet a világbajnokságra gondolni. Nyilván, nagyon szeretnék ott lenni, a világ legjobbjai ellen játszani, hiszen ilyen lehetőség egy magyar jégkorongozó életében nem sokszor adódik. A magam részéről mindent meg fogok tenni ezért.   

 Így látja az edző:

„Zajlanak a tárgyalások azokkal a játékosainkkal, akiknek a szezon végén lejárna a szerződése. Így volt ez Fejes Nándor esetében is, és nagyon örülök, hogy újabb 2+1 évre aláírt. Mindenki tudja, hogy mit jelent az ő játéka a csapat számára, ő a védelem egyik fő erőssége. Nem véletlenül kapta meg a vébé legjobb bekkjének járó díjat. Nagyon jó dolog, hogy egy újabb meghatározó játékosunkkal tudtunk hosszabbítani. Úgy gondolom, jó hír ez mindenkinek karácsony előtt” - mondja Szilassy Zoltán vezetőedző.

 Hajrá Gyergyó!