Bajnoki címet nyert a Finnországban, világbajnoki ezüstérmes. Hazája élvonalában több, mint 800, a svéd elitben közel 200 meccset játszott, ezt a tapasztalatot hozza magával Gyergyószentmiklósra. Ő új hátvédünk, Jyri Marttinen!

Üdv a Gyergyói Hoki Klubnál Jyri! Gondolom, hogy mielőtt aláírtál a klubunknál, tájékozódtál, hogy milyen kihívás vár itt rád. Mit tudtál meg rólunk?
Hogy őszinte legyek, nincs sok információm. Azt tudom, hogy a Magyarországgal közös Erste Ligában játszik a Gyergyói Hoki Klub, vezeti a bajnokságot, és hogy a romániai bajnokságban is az élen áll a csapat. Azt is tudtam – hiszen a megkeresés ezt jelezte -, hogy szükségetek volt egy jó hátvédre. Jó esély van arra, hogy bajnokságot nyerjünk közösen. Ezek voltak a fő okok, amiért aláírtam a szerződést.  

Veled tovább gyarapszik a finn különítményünk, több játékosunk is honfitársad, és a stábban is van finn szakember. Számított ez a döntésedben?
Természetesen ez is szerepet játszott a döntésben, hogy csatlakoztam a csapathoz. Rasmus Rinne-vel játszottam együtt az Ässät csapatában, örülök, hogy újra találkozok vele is, de az mindig jó érzés, ha az ember a saját nyelvén beszélhet a honfitársaival.

Hogyan jellemeznéd magad, melyek azok az erősségeid, képességeid, amelyekről úgy gondolod, hogy leginkább a csapatunk hasznára lehetnek?
Úgy tekintek magamra, mint egy mindenre képes hátvédre. Nyilvánvalóan elég sok tapasztalattal rendelkezem, így úgy gondolom, hogy ezzel is tudok segíteni a csapatnak.

Milyen célkitűzésekkel érkezel Gyergyóba?
Bajnokságot akarok nyerni!

Szilassy Zoltán szavai az új játékosunk kapcsán:
Szerettünk volna a védelemnek kicsit mélységet adni egy hátvéd igazolásával. Megvoltak az opcióink, és olyan játékost választottunk, aki nagyon rutinos, nagy tapasztalattal rendelkezik. Ugye, jön a rájátszás és ő nem egyszer volt ilyen helyzetben. És neki az útja, tapasztalata önmagáért beszél. Nagyon jó állapotban van, és ami szintén segített a döntésünkben az, hogy nagyon motivált, nyerni akar, és nekünk ilyen játékosra van most szükségünk.

Hajrá Gyergyó!