Gyergyói Hoki Klub–Bukaresti Steaua mérkőzéssel rajtolt számunkra a romániai jégkorongbajnokság. A meccsek sajnos nézők nélkül zajlanak, zárt kapuk mögött. Izgalmasabbnak ígérkező hazai összecsapásainkat online közvetítésben lehet élőben követni.

Már az is előrelépés, hogy egyáltalán lehet mérkőzéseket rendezni, de ezek szigorú járványügyi szabályozások betartásával történhetnek meg. Közönség nélkül kell a találkozókat lejátszani, és minden résztvevő fel kell mutasson egy a meccs kezdési időpontjától számítva 48 óránál nem régebbi negatív COVID-19 tesztet. Azaz a játékosok, a csapatvezetők, játékvezetők és mindenki más, akinek a meccs lebonyolításában szerepe van.
A teszteket 14 naponként kötelező megismételni. Kötelező a testhőmérséklet mérés minden jégpályára érkező személy számára, és tilos belépnie azoknak, akik a megbetegedés tüneteit mutatják (37,3ºC-nél magasabb láz, köhögés, stb.). A csapatoknak különböző be- és kijáratot kell biztosítani. Egyebek mellett kötelező egy olyan helyiség kijelölése a pályákon, ahol a mérkőzés alatt fertőzéses tüneteket produkáló személyeket el lehet különíteni.

A bajnokság alapszakaszának programját ugyan összeállította a Román Jégkorong Szövetség, de ez láthatóan nem tartható, Sorozatosak a koronavírus fertőzést kimutató pozitív teszteredmények, a csapatok nem tudnak megfelelő létszámban kiállni a mérkőzésekre. 

A csapatok négyszer találkoznak minden ellenfelükkel, kétszer hazai, kétszer idegen környezetben. Egy ilyen fordulóban 2 mérkőzést rendeznek egymást követő napokon.
A mezőny nem változott múlt év óta, azaz a Gyergyói Hoki Klub hat ellenféllel kell szembenézzen. (Csíkszeredai Sportklub, Brassói Corona, Galaci CSM, Bukaresti Steaua, Csíkkarcfalvi Sapientia U23 és a Bukaresti Sportul Studențesc).

Az első mérkőzéseink tervezett programja:
Október 19-20: Gyergyói Hoki Klub–Steaua
Október 22-23: Sapientia U23–Gyergyói Hoki Klub
Október 28-29: Gyergyói Hoki Klub–Galaci CSM
November 4-5: Csíkszeredai Sportklub–Gyergyói Hoki Klub ELMARAD
November 10-11: Gyergyói Hoki Klub–Sportul Studențesc
November 15-16: Brassói Corona–Gyergyói Hoki Klub ELMARAD