Szilassy Zoltán: Hasonlóan „hiriges” mérkőzésekre számítok, mint amilyen az első kettő volt. Ahogy a második mérkőzés előtt mondtam, győzelemért megyünk vissza Szeredába, most pedig ugyanúgy mondom, hogy győzni akarunk a hazai meccseken is!

Így látja vezetőedzőnk a következő kihívásokat:

Itthon játszunk a hétvégén és ez mindenképpen jó hír. Két mérkőzés jön, de most csak a soron következő, a szombati ami számít, arra készülünk. Pihenünk, regenerálódunk és edzünk, és nekünk edzőknek az a feladatunk, hogy minél több hasznos információt összeállítsunk az eddigi tapasztalatokból és ezt minél jobban átadjuk a játékosoknak.
Erőnléttel nincs gondunk, ez látszott, mindkét meccset bírtuk, sőt, én úgy láttam, ahogy telt az idő egyre inkább nyílt az olló ebből a szempontból a mi javunkra. Az is sokat mond, hogy az ellenfél a meccs elején tudott ránk jönni, sok helyzetet kialakítani, és onnan mi meg tudtunk újulni, és jó jégkorongot játszani, nagyobb tempót diktálni.

                                        Fotó: Székelyhon

A gólunk után is sokat lőttünk kapura, mentünk a kipattanókra: ezt kell még tovább fejlesszük a következő meccsekre. Csíkszeredának több nagyon jól lövő játékosa van, úgy a csatárok, mint hátvédek között, nekünk az a feladtunk, hogy a lövőhelyzeteik számát redukáljuk a 0 felé. Ehhez sok lábmunka kell, és ezt meg is tudtuk oldani. Ez a feladat továbbra is.
Az elmúlt 5 hónapban folyamatosan nagy intenzitású edzéseket tartottunk, napi rendszerességgel dolgoztunk szárazon is, ennek eredménye az is, hogy a hosszabbításban ki tudtuk védekezni a közel két percig tartó emberhátrányt. A 80. perchez közel is volt elég oxigén a fejekben ahhoz, hogy ki tudjuk használni a többedik emberelőnyt.
Nagy csatára van kilátás ismét, és mi és mindent megteszünk, hogy szurkolóink elvárásait teljesítsük.
Hasonlóan „hiriges” mérkőzésekre számítok,  mint amilyen az első kettő volt. Ahogy a második mérkőzés előtt mondtam, győzelemért megyünk vissza Szeredába, most pedig ugyanúgy mondom, hogy győzni akarunk a hazai meccseken is!