Nagyszerű mérkőzést játszottunk Csíkszeredában az Erste Liga rájátszás nyitányán. Ahogy várható volt, ez a székely play-off csata nagyon kiélezett párharc, apró dolgok döntenek. A folytatás még simán a miénk lehet.

  Fotó: Csíkszeredai Sportklub

„A rájátszásra kell készen állnunk” – nyilatkozta Szilassy Zoltán novemberben. Itt a rájátszás, és azt láthatjuk: készen áll a csapatunk arra, hogy teljesítsük a következő célt, és továbblépjünk a legjobb négy közé.
Az első összecsapáson a Gyergyói Hoki Klub olyan teljesítményt nyújtott, ami tényleg egy Erste Liga elitjéhez tartozó csapathoz illik, millimétereken múlt, hogy az ellenfél szerezte meg a győzelmet.
Az első negyedóra alatt minden tekintetben a csíkiak fölé nőttünk, és
Szabó Pál Krisztián nagyszerű passza után a kiugró St-Amant szólóból a vezető gólt is megszerezte.
A csíkiak emberelőnyből egyenlítettek, Combs botjáról védhetetlenül vágódott fel a korong Cooke ketrecébe. A következő negyven percben számos gólhelyzet adódott mindkét oldalon, volt, hogy a gólvonalról rúgta ki a korongot az egyik csíki játékos, megmentve csapatót a góltól, Cooke és Szamankov is nagy formában védett. Minden tekintetben egyenlő felek csatája zajlott nagy iram mellett. A rendes játékidő fele tartott a találkozó, amikor a kapunk előterében esett el Combs, Cooke is elvesztette az egyensúlyát, a szabadon maradt pakkot pedig Blackwater lőtte be. Mi úgy láttuk, szabálytalanság miatt nem tudott Cooke odaérni, a bíróknak is gyanús volt a helyzet, de végül videózás után megadták.
Két és fél perc volt ekkor még a rendes játékidő végéig. Eldőlt... gondolhatták sokan, de a Gyergyói Hoki Klub nem az a fajta csapat, aki összeroppan egy ilyen gól miatt.
Koskiranta passzolt Pance felé, aki két védő között látványos mozdulattal kibújva teremtett tiszta helyzetet magának és belőtte az egyenlítő találatot 58.59-nél.
Egy perc volt még hátra, és akár a győztes gólunk is meglehetett volna, de Combs ezúttal egy gólhelyzetet megakadályozójaként mentette meg a Sportklubot. Mozdulata két percet ért, amiből másfél átcsúszott a hosszabbításra. Sajnos az emberelőny kihasználás ezen a meccsen sem ment, ez is kimaradt, a büntetés pedig ismét Combs révén jött el, aki 64.20-nál saját kipattanóját értékesítette.
Az előny így a Sportklubnál van, de messze még a vége. Emlékszünk még, egy éve Brassó nyerte az első meccset...

Videó: Magyar Jégkorong Szövetség

Erste Liga negyeddöntő, első mérkőzés 2021. március 2.:

Csíkszeredai Sportklub–Gyergyói Hoki Klub 3–2 hu. (1–1, 0–0, 1–1, 1–0).
A mérkőzés alakulása: 0–1, gólszerző: Shawn St-Amant (8. perc, gólpassz: Szabó Pál Krisztián); 1–1 Anthony Combs (13. perc, Colton Yelow Horn, Ty Wishart EE); 2–1 Judd Blackwater (58., Anthony Combs); 2–2 Eric Pance (59., Tero Koskiranta); 3–2 Anthony Combs (65., Ty Wishart, Gyenisz Kuljas)
Kapura lövések: 46–28
Emberelőnyben töltött idő: 7,37–6,00