24 éves finn hátvéddel erősödik a csapatunk védelme, Matias Haaranen-től nem csak a védekezés stabilitását várjuk, hiszen igencsak jeleskedik a gólok, gólpasszok termelésében is.

A fiatal hátvéd magas szinten tudja majd segíteni a támadójátékot is

Finnország után az Erste Liga és a Gyergyói Hoki Klub a következő célpontod. Mennyire ismered ezt a mezőnyt, és azt, hogy mi vár rád itt?

Nem sokat tudok erről a ligáról, de sok játékost ismerek, akik az Erste Ligában játszanak, vagy játszottak, ebből kiindulva, arra számítok, hogy jó lesz itt a színvonal. Tero Koskiranta sok jó dolgot mesélt nekem a csapatról, és ez is segített a döntésemben, hogy a GYHK-hoz igazoljak. Amikor pedig az edzővel beszéltem, meggyőződtem, hogy a több ajánlat körül, amivel megkerestek különböző klubok, ez lesz a legjobb. Hasznos játékosa szeretnék lenni a csapatnak, és képesnek lenni arra, hogy a javunkra változtassam a mérkőzés alakulását, amikor úgy adódik. Örülök, hogy itt nagyon sok mérkőzés vár rám, hiszen ezek mindig szórakoztatóbbak mint az edzések.

A te meglátásod szerint melyek azok a képességeid, amelyek leginkább a csapat hasznára lehetnek?
Úgy gondolom, az erősségeim a támadásban vannak, és emberelőnyben, de remélem, a pálya minden részén és a játék minden elemében hasznos tudok lenni.

Milyen személyes céljaid vannak a következő szezonra?
Általában nem tűzök ki egyéni célokat, a célom mindig az, hogy a csapatot segítsem a kitűzött célok elérésében. A csapat céljai a fontosak.

Pár hét múlva csatlakozol a csapatunkhoz, hogyan zajlik most a felkészülésed?
Végzem azt az edzésmunkát, ami ilyenkor szokásos, és igyekszem minél több időt tölteni a barátaimmal és a családommal egy hosszú szezon előtt. A Gyergyói Hoki Klub szurkolóinak is egy kellemes nyarat kívánok, és remélem nagyon sokan ott lesznek majd velünk a meccseken!

Hajrá Gyergyó!