Gyergyói Hoki Klub–Brassói Corona mérkőzéssel folytatódott szombaton a jégkorong menetelés. A kék-sárgák ellen mindeddig nem sikerült nyernünk az Erste Ligában, de most végre véget ért a rossz sorozat. Hosszabbításban győztünk. Gyergyói Hoki Klub–Brassói Corona 2–1 (hu.) (1–0, 0–0, 0–1, 1–0).

Fotók: Vaduva István/GYHK

Hat pontos meccsen találkoztunk ismét a brassóiakkal, azaz az Erste Ligában és a romániai bajnokságban is jegyezték ezt a találkozót. Számunkra főleg a ligában megszerezhető pontok voltak fontosak, hiszen nagyon kellenek ahhoz, hogy versenyben maradjunk a felsőházba jutásra. Másrészt egy lelki gátat is át kellett törnünk, mert az eddigi hatból egy meccset sem tudtunk nyerni a Corona ellen az Erste Ligában. Eddig. Most ugyanis mi győztünk. 

Góga szerezte meg a vezető találatot: Valdix nagyszerű keresztpasszal juttatta hozzá a korongot, és jött a csapatkapitányunk bombaerős csukómozdulata és a gól. Ezzel használtuk ki első emberelőnyünket.
Ezt követően nagyon kiegyensúlyozott csatát láthattak a nézők, mindkét csapat alaposan odafigyelt a védekezésre, de voltak szép helyzetek is. Ruczuj és a túloldalon Tőke is remekelt.
Az első harmad végén 1-0 volt az állás és ez így maradt a második harmadban is.


Videó: Keresztes Média/GYHK

A harmadik harmadban is úgy tűnt képesek leszünk egyetlen góllal nyerni, a brassóiak nem találták a védelmünk ellenszerét, és nem is igazán tudták nyomás alá helyezni a kapunkat. Sajnos nem úsztuk meg.
Elekes-Darabont volt feleslegesen szabálytalan az ellenfél kapujánál, és ebből jutott emberelőnybe a Corona. Ruczuj fogta korongot de gyorsan ki is dobta Góga elé, hogy ne legyen játékmegszakítás, de nem értették meg egymást, Fowlie pedig élt a váratlan lehetőséggel és egyenlített.
A mérkőzés végéig tovább küzdöttünk a győztes gólért, de nem változott már az eredmény.
A hosszabbításból is kevesebb, mint egy perc volt hátra, amikor Raszulov lőtt jobbról, és a korong túl is jutott Tőkén. A hivatalos statisztika szerint a kapu előtt álló Bobcek még beleért, és ezzel eldőlt a meccs. A javunkra. Végre lezártunk egy rossz sorozatot.

Erste Liga és romániai bajnokság alapszakasz
Gyergyói Hoki Klub–Brassói Corona 2–1 (hu.) (1–0, 0–0, 0–1, 1–0)
A mérkőzés alakulása: 1–0 Góga Attila (7. perc, gólpassz Pavel Vorobjev, Andreas Valdix EE.); 0–1 Cody Fowlie (54. Logan Stephenson, Wacey Rabbit EE.); 2–1 Igor Bobcek (65., Timur Raszulov, Ryan Rupert)
Kapura lövések: 34–38
Eemberelőnyben töltött idő: 9,23–4,44