Heroikus küzdelemként jellemezte az Erste Liga rájátszás második összecsapását edzőnk, Szilassy Zoltán. Persze, igaz ez az első meccsre is, és ez is, ami elvárható egy székely rangadótól. Óriási és legfontosabb különbség, hogy most a végén mi lőttük be a győztes találatot.


Fotó: Csíkszeredai Sportklub

Rengeteget dolgozik minden Gyergyói Hoki Klub játékos, ott vagyunk minden korongon, ütközünk, blokkolunk, uraljuk a kapunk előtti területet és képesek vagyunk sokszor zavart okozni a csíkiak ketrecénél. A gólvonalunkon pedig ott van Cooke, aki ismét csúcsformában véd.
Alaposan felkészültünk a rájátszásra. Az a csapat, amelyik képes két meccsen összesen 4 gólon tartani az Erste Liga leginkább gólerős támadósorait, az nem csak álmodhat a továbbjutásról, hanem valóban minden esélye megvan erre.
Nade nézzük, hogyan is alakult a második összecsapás. A csíkiak kezdtek jobban, a mieink az elején nehéz perceket éltek át, de a védekezésünk hibátlan volt. Aztán fokozatosan egyenlítődött ki a játék, az első harmadban kimaradt 1-1 emberelőny mindkét harmadban, más jelentős esemény nem került a jegyzőkönyvbe.
A második harmad kezdetétől már inkább mi voltunk a támadóbb szellemiségű csapat, és ezt főként annak köszönhettük, hogy a letámadásokkal sok korongot tudtunk szerezni és megindulni előre.
A 32. percben jött meg az eredménye,
Koskiranta eresztett meg egy lövést a sűrűbe, és a takarásban levő (egyébként szintén remek formát nyújtó) Szamankov mellett a hálóban kötött ki a korong.
A gól új újabb energiaszinteket szabadított fel a piros-fehéreknél, és ezzel nem tudott mit kezdeni a kék-fehér együttes. Idegessé váltak, 38.27-nél egyszerre csinált buta szabálytalanságot Becze és Kuljas, így két percig kettős előnyben játszhattunk, sajnos sem a harmad végéig sem a harmadik játékrész kezdetére maradt fél percben nem sikerült újabb gólt lőnünk.
Az utolsó játékrészben sem hagytunk esélyt az ellenfélnek, láthatóan jobban bírtuk erővel is. Egy pillanatra hagyott csak ki a figyelem, 5 perccel a vége előtt, és ez ilyen szinten végzetes tud lenni. Mi voltunk emberelőnyben, amikor a csiki védekezőharmadból egy palánk melletti kavarodásból Farkas dobta ki a korongot, az elől maradó Blackwater pedig ezzel ziccerbe került és nem hibázott.
Az egyenlítés után még drámai pillanatok zajlottak, Kuljas Cooke fölött találta telibe a vasat, s pillanatokkal később Szigeti is milliméterekkel a cél mellé, a kapuvasra lőtt. Ebben is egál lett az állás.
Jöhetett a hosszabbítás, aminek az eleje elképesztően nehéz lett számunkra, pár másodperc különbséggel Koskiranta és Basaraba is a kiállítás sorsára került, azaz a Sportklub megkapta az esélyt a győztes gól megszerzésére.
Azonban a GYHK játékosok önfeláldozó védekezéssel kihúzták ezt az időszakot is. Ezután mi is kaptunk egy emberelőnyt, de sajnos ez kimaradt. Azonban jött egy újabb ilyen lehetőség. A 78. percben
Koskiranta adta be a kapu elé a pakkot, az ezzel beforduló St-Amant próbálkozása még kipattant, de a gyorsan reagáló Basaraba bekotorta a kapuba a korongot. Ezt megelőzően többször is úgy láttuk, hogy már megvan a győztes gól, a játékvezetők ezt nem így látták. Nem baj már ez sem. Győztünk!
A párharc döntetlenre áll, szombaton és vasárnap innen folytatjuk.
Nálunk a pályaelőny és a lélektani is.

Videó: Magyar Jégkorong Szövetség

Erste Liga negyeddöntő, második mérkőzés 2021. március 3.:
Csíkszeredai Sportklub–Gyergyói Hoki Klub 1–2 hu. (0–0, 0–1, 1–0, 0–1).

A mérkőzés alakulása: 0–1, gólszerző: Tero Koskiranta (32. perc, gólpassz: Kozma Zsolt, Szabó Pál Krisztián); 1–1 Judd Blackwater (55., Farkas Tamás EH); 1–2 Joe Basaraba (78. Shawn St-Amant., Tero Koskiranta EE);
Kapura lövések: 35–35
Kiállításpercek 16–8