A Gyergyói Hoki Klubra mától új kihívás vár. Indul a romániai jégkorongbajnokság rájátszása. Hat hét kényszerpihenő után senkinek nem lenne könnyű egyből csúcsformában játszani, de muszáj minél hamarabb felvennünk a ritmust. Szilassy Zoltán rámutat: az első harmad lesz a kritikus Brassóban.

 

                                       Fotó: Szász Adorján/GYHK

Hosszú volt a szünet, hogyan lehet áthidalni, élesen, motiváltan tartani így a csapatot?

Számomra új tapasztalat, hogy egy szezonban két rájátszásban kell szerepelni, és úgy gondolom, idegen is a jégkorongtól, de ehhez kell alkalmazkodnunk. Egy ilyen hosszú bajnokság után még egy felkészülést és rájátszást sem élettanilag sem szellemileg nem könnyű végigvinni.

Amikor kiestünk az Erste Ligából 5 nap pihenőt kapott mindenki, meggyászoltuk a vereséget, és nekikezdtünk újra dolgozni. Rossz volt, hogy nem volt egy biztos dátum, nem tudhattuk, mikor fogunk ismét játszani. Egy hét nagyon kemény volt, aztán egy „lazább” hét jött, de az sem volt könnyű, majd újra erősebb, váltakozva. Egy igazi felkészülési ciklust azonban nem lehetett felépíteni a fix dátum hiánya miatt. De amikor az elődöntő első napjának dátuma, az április 21. biztossá vált, a céltalanság, monotonitás megszűnt, már könnyebb lett a munkánk.

Nehéz, nem egyszerű élesen, motiváltan tartani egy csapatot az Erste Liga után az azt követő szünetben. Jobb lenne, ha a székesfehérvári mintát tudnánk követni, ahol az első csapat játszik magasabb szinten és a Titánok játszanak otthon. Remélem, egyszer majd mi odajutunk, hogy is meg tudjuk ezt csinálni.

Edzői szempontból érdekes kihívás volt, hogy hogyan tudjuk a játékosokat élesen tartani. Nyilván iszonyú sok munkával. Rengeteg melót végeztünk, (Anyu szerintem sokat csuklott, a fiúk biztosan emlegették) sok korcsolyázás, kondi volt a feladat. Nekünk edzőknek egyébként is az a dolgunk, hogy komfortzónán kívül tartsuk a játékosokat, mindig minden fájjon, rossz legyen, hogy aztán mérkőzéseken meglegyen ennek a gyümölcse. Összességében azt gondolom, ezt az időszakot jól átvészeltük, mindenki keményen odaállt, meg is köszöntem a srácoknak azt ahogy dolgoztak.


Mi várható ma Brassóban?

Ellenfelünk, a Brassó az Erste Liga döntő után is magas fordulaton maradt, Galacon is voltak fontos meccseik, nekünk ez most hiányzik. A járvány miatt edzőmérkőzésekre sem gondolhattunk, de ehhez megfelelő ellenfelet sem találtunk volna. Az edzéseken nagyon sokat dolgoztunk, az erőnlét szempontjából biztosan nem lesznek problémáink, de amire nagyon oda kell figyelnünk az, hogy az első harmadot hogyan kezeljük. Iszonyú egyszerűen kell játszanunk, míg felvesszük a szükséges fordulatszámot. Ha ezt a szabályt betartjuk, ezt a kritikus időszakot túléljük, akkor már az első meccsen van esélyünk a győzelemre. Mert természetesen, mint mindig, győzni akarunk.