Két éve, az első Erste Ligás szezonunkban már megismerhettük azt a finn jégkorongozót, aki a Gyergyói Hoki Klub legújabb játékosa. Santeri Saari akkor ellenfélként érkezett Gyergyószentmiklósra, mostantól azonban piros-fehérben látjuk őt.

 

 Santeri Sarri (középen) két éve még sárga feketében jött, mostantól ő is a piros-fehér mezt viseli

A most 26 éves bekk a 2018-2019-es szezonban a Vienna Capitals színeiben játszott ellenünk, és nem is eredménytelenül. Kétszer is betalált a csapatunk hálójába. Akkor a fiatal bécsi csapat egyik legeredményesebb játékosa volt.
Nem is felejtette el a GYHK elleni csatákat, amint mondja, nagyon nehéz ellenfél voltunk számukra. De nyilván nem ezért igazolt ide, a védelmünket erősíteni:
„Rengeteg jó dolgot hallottam a Gyergyói Hoki Klubról, és tudom, hogy a liga egyik erős csapatához jöttem, amely minden mérkőzésen győzelemért küzd. Természetesen a honfitársaim jelenléte is nagyban hozzájárult a döntésemhez” – mondja utalva arra, hogy ő a harmadik finn jégkorongozónk a kapus Rasmus Rinne és a hozzá hasonlóan a hátvédsorba érkezett Matias Haaranen mellett.
Beszélgettünk vele arról is, hogy milyen tapasztalatot jelentett számára az Erste Ligás szezonja, és ehhez képest milyennek ismerte meg azokat a bajnokságokat, ahol azóta szerepelt. Úgy gondolja, a Vienna Capitals II-nél töltött egy év nagyon jót tett neki, sokat fejlődhetett ott játékosként, sok játékpercet kapott minden meccsen. Hozzáteszi, mindig nehéz különböző ligákat összehasonlítani, de úgy látja, az Erste Liga technikai szintje hasonló a többi bajnoksághoz, ahol játszott.
Talán az Erste Liga egy kicsit fizikálisabb a többinél, viszont Norvégiában gyorsabb a játék – véli Santeri Saari.
Mostantól azonban arra koncentrál, hogy a Gyergyói Hoki Klub hasznos játékosa legyen.
„A következő szezonban azt várom el, hogy minden meccsen a győzelemért harcoljunk, és csapatként játsszunk. És persze azt, hogy napról napra erősebbek legyünk, és mi legyünk majd a legjobbak a szezon végére".
És persze ő is várja a szurkolókat a lelátóra.
Hajrá Gyergyó!