Sárpátki Tamás-Róbert az egyike azoknak a székely jégkorongozóknak, akik nagyon fiatalon Magyarországra kerültek, és ott a legmagasabb szinten is megállták a helyüket, de most hazatérnek Székelyföldre, Gyergyószentmiklósra. Meghatározó játékosként szeretné hozzátenni a maga részét a GYHK sikereihez.

 

Tamás 10 éves székesfehérvári pályafutás után érkezik Gyergyóba

 

Elég komoly váltás számodra, hogy Székesfehérvárról Gyergyószentmiklósra igazolsz. Mi persze örülünk, hogy minket választottál. Mik voltak a fő szempontok, aminek köszönhetően piros-fehérbe öltözöl?

Tíz évet éltem Fehérváron, és nagyon sokat köszönhetek az ottaniaknak, de az utóbbi időben azt éreztem, hogy nem tudok eggyel fennebb lépni a csapatban. Más lehetőséget kerestem. Amikor a Gyergyói Hoki Klub megkeresett őszintén szólva meglepett amiket mondtak. Nagyon tetszett, amit felvázoltak: a várható csapat összeállítás, a játékosnévsor, amikkel együtt fogok játszani, és az is ahogy Zoli (megj.: Szilassy Zoltán edző) elképzeli a csapatot, és az is hogy milyen célokkal vágunk neki. Tetszik, hogy egy fiatal, de erős csapat áll össze, és a társaságból szinte mindenkit ismerek, akár már gyermekkorunkból, vagy később volt aki csapattársam volt, és vannak, akiket ellenfélként ismerhettem meg.

 Nem visszalépés az EBEL után Erste Ligában játszani?

Az EBEL valóban magasabban rangsorolt, erősebb liga, de számomra nem visszalépés ez a váltás. Jól látható, hogy az Erste Liga is lényegesen megerősödött az utóbbi időben, és itt játszani komoly kihívás. Megtapasztaltuk ezt saját bőrünkön is: a Magyar Kupában kétszer egymás után Erste Ligás csapat, tavaly a Fradi, idén Debrecen győzött le. Számomra új kihívás jön, hiszen 3., 4. soros játékos szerep után itt több játéklehetőségem lesz, többet tudok teljesíteni. Remélem, élni tudok ezzel a lehetőséggel, ez már igazából csak rajtam múlik.

 Azzal, hogy előrébb lépsz, a feladat is megváltozik...

Igen, Fehérváron nem az volt a fő feladatom, hogy gólokat lőjek, ritkán dobtak be emberelőnyben is, inkább emberhátrányban kellett segítsem a csapatot. Most viszont elvárás lesz, hogy pontokat, gólokat szerezzek. Bízom benne, hogy ez sikerülni fog, de ugyanilyen fontos, ha blokkolással, lövéssel, vagy bármi mással segíteni tudok, hogy megnyerjünk minél több mérkőzést. Úgy gondolom, ez a játékoskeret képes arra, hogy sikeres szezonunk legyen, ez a város, ez a közönség megérdemli, hogy végre győztes csapata legyen.

 
Biztosan keresett más klub is téged, például Csíkszereda is, és mégis minket választottál...

Igen, volt megkeresés onnan is, de úgy voltam vele, hogy itt Gyergyóban nagyobb szükség van rám. Úgy gondolom, itt többet tudok hozzá tenni a csapat sikeréhez, mint hogy máshol lenne. Bízom benne, hogy sokat tudok segíteni a csapatnak és meghatározó játékosként tudom kivenni a részemet a sikerekből.

A Titánokat erősítve játszottál már a GYHK szurkolói előtt, itt Gyergyószentmiklóson és Fehérváron is, mire emlékszel ezekről a meccsekről?
Azt tudom, és tapasztaltam is, hogy Gyergyó ellen nagyon nehéz játszani, a szurkolás, hangulat miatt és azt is tudom, hogy a ligában egyik legmagasabb nézőszám van itt. Emlékszem azoknak a meccseknek a hangulatára. Várom, hogy már hazai mezben és reményeim szerint telt ház előtt játszhassak Gyergyóban.

Hajrá Gyergyó!