A Gyergyói Hoki Klubot a Csíkszeredai Sportklub választotta ellenfélül az Erste Liga negyeddöntőjében. Székely rangadókon kell tehát kivívjuk a továbbjutást, A 4 győzelemig tartó párharc kedden és szerdán idegenben indul, szombaton és vasárnap itthon Gyergyószentmiklóson folytatódik. Szilassy Zoltán így látja ezt:

 



Székely rangadókon át vezet az út az Erste Liga elődöntőbe. Örülünk?

Nem lehet arról beszélni ilyenkor, hogy örülünk-e, vagy sem a választásnak, annak, hogy melyik ellenféllel kell szembenéznünk. Ez a rájátszás, itt azt kell legyőznünk, aki szembe jön.
Az, hogy a Csíkszereda választott minket természetesen a távolság szempontjából előnyös, nem kell hosszú utazásokat tennünk.
Ha az ellenfelet nézzük, úgy gondolom, kaphattunk volna olyan ellenfelet is akiknek számunkra kényelmetlenebb a játékstílusa, és örülök, hogy ezt elkerültük. Úgy gondolom, a Sportklub játékstílusa fekszik nekünk. Persze, kaphattunk volna a Sportklubnál könnyebb ellenfelet is. A top 4-ben amúgy sincs olyan csapat aki ellen könnyű lenne játszani.

A rájátszás egy teljesen más jégkorongot jelent, itt egy új bajnokság kezdődik, ez a feladat, ezt kell megoldjuk.

Hogy látja, melyek a GYHK, illetve a Sportklub erősségei, amelyek sordöntőek lehetnek a párharcban?

Analizálva a játékukat látható, hogy borzasztóan erősek támadásban, emberelőnyben és kifejezetten jó százalékban használják ki a helyzeteiket, azaz a lövéseik számához képest magas a gólok aránya.
Ez azt jelenti, hogy nagyon jó a lövőrepertoárjuk, és sokszor váratlan pillanatokban lövik el a korongot, nehéz helyzetbe hozva a kapust.

Ezzel szemben mi a liga egyik legjobban védekező csapatává nőttük ki magunkat. A védekezésünk nagyon feszes kell legyen, de erősnek, agresszívnek kell lennünk minden játékhelyzetben.
Fontos még, hogy mivel ez nem romániai bajnoki, hanem csakis az Erste Ligában számít, Jordon Cooke játékára is számíthatunk, azaz bővült a kapuscsomagunk, ami előrelépés a januári mérkőzésekhez képest.
A sérülések miatt az utóbbi öt, Galac és Brassó elleni meccsünkön óvatosságból pihentettük több meghatározó játékosunkat, nem akartuk kockáztatni a teljes felépülésüket. Ők most készen állnak a játékra.
Az ő távollétükben viszont nagyobb szerepet, több jégidőt kaptak azok, akik a helyükre léptek, és éltek is a lehetőséggel, több nagyon jó teljesítményt láttunk.
Ennek köszönhetően a taktika, a csapat összeállítás szempontjából is bővült a mozgásterünk.