„Nem nyerhetünk meg minden meccset 100-0-ra, de azt ígérhetem, hogy a hozzáállásunk kifogástalan lesz, az összes játékos, az edzők, a vezetők, a felszerelésmenedzser, mindenki teljes odaadással fog dolgozni a győzelmekért, a Gyergyói Hoki Klub sikeréért. (…) Képesnek tartom magunkat arra, hogy jövő tavasszal, az Erste Liga elődöntőjében vitézkedjünk” - jelenti ki Szilassy Zoltán.

Az volt a terved, hogy egy fiatalabb, gyorsabb, és magasabb csapatot építesz. Erről beszéltünk májusban, amikor elindult az új szezon megalapozása. Mennyiben valósult ez meg?
Fiatalabbak vagyunk, ez tény és magasabbak is. Jött ugyan három viszonylag kisebb játékos, Orbán, Bodó és Haaranen, de nekik is megvannak a maguk erősségei, amire szükségünk van, Viszont Trancă kifejezetten jó az ilyen adottságai szerint is, Sárpátki és Saari pedig kifejezetten magas játékosok. izomban mindenképpen jobbak vagyunk, mint a múlt szezonban, és hasznosítani is tudjuk ezeket az adottságainkat. A fiatalodásunk magával hozta a sebességnövekedést is.


Nem csak a méreteink és az átlagéletkor változtak, de az edzőmeccseken is láthattunk, teljesen másként játszik a csapat, mint a múlt szezonban...

Örülök, ha más is így látja, és meggyőződésem, nem csak más stílusban, de jobban is hokizunk.  Érsekújvár ellen egy nagyon jó első meccset játszottunk, számos komoly helyzettel és fizikálisan is bírtuk, kitartott az energiaszintünk a végéig. Jött aztán két mérkőzés, Dunaújvárosban és Győrben ahol mi voltunk az esélyesebbek, uraltuk a játékot és sok gólt lőttünk.
A túlzott önbizalom miatt azonban néha felelőtlenek voltunk hátul, és felesleges kockázatokat vállaltunk, amelyeket nem lenne szabad. Az ilyen focis nyelven szólva „körömpasszokat” elcsípve az ellenfél veszélyes kontrákat vezethetett, amiből gól is lett. Tanultunk belőle.

Azt láthattuk, hogy megvan a potenciál bennünk a sok gólra, de persze nem lesz mindig így, az igazi szoros küzdelmeknél jellemzőbb a 2-1, 3-2. ezért szeretném, ha minden meccsen meglenne a 3 vagy 4 gólunk.
Székesfehérváron az volt a kérdés, hogy miként tudunk védekezni egy erősebb csapat ellen, nem csak a saját harmadunkban de már az ellenfél oldalán is a korongvesztést követő azonnali letámadással. Két gólon tudtuk őket tartani, és mi is lőhettünk volna. Mondhatom, magunk is kellemesen meglepődtünk. Tetszett a sebességünk, minden sorunk tudta azt a korcsolyázást amit a Volán, és nagyon elhívatottak voltunk a játék iránt.


Negatívum az volt, hogy miután lőttek egy gólt egy csüggedés következett, aminek következménye lett a második bekapott találat. Beszéltünk erről: minden meccsben benne van, hogy az ellenfél talál be először, de ha így van nem szabad csüggednünk. Változatlanul ugyanúgy kell menni előre, csinálni azt amit megbeszéltünk, amiben jók vagyunk, és ahol kijönnek az erősségeink. Fehérváron a meccs végét megint mi uraltuk, 6 az 5 ellen jó pár nagy helyzetünk is volt. Az energiánk rendben van. Felkészülésben ott tartunk, ahol ilyenkor kell, és persze rengeteg munka van még előttünk.

Szintén a májusi interjúból idézem: „ Úgy gondolom, azzal a kerettel amelynek összeállításán már egy ideje dolgozunk olyan csapat lesz, amely egy lépcsőfokot fennebb tud lépni, azaz az Erste Liga legjobb négy csapata közé tud jutni. Ha pedig ezt elértük ott már bármi megtörténhet. Göröngyös lesz az út, persze, nem lesz egyszerű a feladat, de a cél elérhető.” - Most, így a felkészülés végén, és nagyjából már látva az ellenfelek kereteit, hogyan látod az esélyeket?
Ugyanúgy. Miért is kellene másként gondolnom? Van 3 csapat, a Szereda, a Fradi és a Brassó, akik irtó erősek, és vannak a többiek, akik szintén arra törekednek, hogy a legjobb négy közé kerüljenek, Az UTE egy jó csapat, a Debrecen egy Hetényivel bebástyázva szintén bárkire veszélyes. Ott vannak a fiatalok, a Titánok és a Győr, a Dunaújváros és a MAC is. Szándékosan hagytam utolsónak Miskolcot. Ha gyengült is, de a szlovák Tipsport ligából jött vissza olyan rutinos játékosokkal mint Galanisz, Wehrs, vagy Szirányi és sok tehetséges fiatallal, és egy jó edzővel. Ők is a top 4-re törnek. Iszonyatos küzdelem lesz az elődöntőért. Pontosítani szeretném, hogy amikor legjobb 4-ről beszélünk akkor nem az alapszakaszra gondolok. Persze, jó lenne pályaelőnnyel jutni rájátszásba de mi a végén akarunk a 4 között lenni. A véleményem nem változik: nagyon kemény munka lesz odaérni, de képesnek tartom magunkat arra, hogy tavasszal az Erste Liga elődöntőiben fogunk vitézkedni. És már mondtam: ott már bármi megtörténhet.

Mit vársz az első hétvégétől, az első 3 meccstől?
Most is, mint mindig csak a következő mérkőzéssel foglalkozunk, és persze, az a célunk, hogy győzelmekkel indítsuk az évet. Én abban bízom és azt szeretném, ha teltházunk lenne, és olyan hangulat, amilyent ellenfélként volt lehetőségem megtapasztalni.

És az egész szezontól?
Nyilván minden szurkoló azt szeretné, hogy nyerjünk meg minden meccset 100-0-ra, legyen verekedés, és abban is mi nyerjünk, miénk legyen a legjobb kapus és a gólkirály is. Ezek azonban irreális elvárások.
Én realista emberként mondom az egész szezonra vonatkozóan: nem nyerhetünk meg minden meccset 100-0-ra, de azt ígérhetem, hogy a hozzáállásunk kifogástalan lesz, az összes játékos, az edzők, a vezetők, a felszerelésmenedzser, mindenki teljes odaadással fog dolgozni a győzelmekért, a Gyergyói Hoki Klub sikeréért. Bízom benne, hogy van 1500-2000 gyergyói hokirajongó, akinek van már oltása és így velünk lehet a meccseken.

Szuverén véleményem hogy ez ellen a rohadt Covid ellen nincs jobb módszer, mint az oltás. És ha az megvan még meccset is lehet nézni.
Üzenem mindenkinek: oltakozzatok, gyertek, és szurkoljatok nekünk!
Hajrá Gyergyó!