A 27 éves csíkszeredai, jobbkezes center Trancă Daniel Brassóban, a Corona együttesében teljesedett ki, akikkel több romániai bajnoki címet és kupát nyert. Az Erste Ligában 404 meccsen 238 pontot termelt eddig. Örülünk, hogy elmondhatjuk: Trancă Daniel a Gyergyói Hoki Klubot erősíti ezentúl!

 


Tranca Daniel 2015-ben már viselte a piros-fehér mezt. Most újra Gyergyót erősíti

Hat évvel ezelőtt még nagyon fiatal, 21 éves játékosként játszott az akkori gyergyószentmiklósi csapat mezében. Játékával, hozzáállásával sokat tett hozzá az 2015-ös Progym teljesítményéhez, kivívva a szurkolók szimpátiáját. Azóta Dani a hazai mezőny legjobbjai közé nőtt.

Amikor egy játékos egy új klubhoz igazol, mindig az az első kérdés, hogy miért döntött így. Szóval a kérdés ez: miért döntöttél úgy, hogy elhagyod Brassót, és új csapatnál, a GYHK-nál folytatod?

Brassóban 6 sikeres évet töltöttünk el, de úgy éreztem, jelenleg jégkorongozóként egy új kihívásra van szükségem. Ehhez társult az, hogy a gyergyói vezetés meggyőzött arról, hogy rövid és hosszú távon is megéri a GYHK-hoz igazolni. 

Brassóval te már számos címet nyertél, hogy gondolod, mi kell ahhoz, hogy Gyergyóval is sikereket érhess el? Hol tartasz a felkészülésben?
Véleményem szerint a munka meghozza a gyümölcsét, na meg a munka mellé egy kis türelem is kell. Ugyebár, elég sok változás történt, történik most a csapat életében, de szerintem mindenki azon lesz, hogy egy jó szezonunk legyen. Nekem, mint játékosnak az a dolgom, hogy a rám bízott feladatot a legjobb tudásom szerint elvégezzem, segítve a csapatot. Ha pedig csapatként előre tudunk haladni, az azt jelenti, hogy személy szerint én is hozzá tettem a magamét. A felkészülésben az edzőktől kapott programot végzem, most még a bevezető heteknél tartok, a munka java része még hátra van. 

Szerepeltél már piros-fehérben, hogyan emlékszel vissza arra az időszakra?
Igen, egy rövid ideig kölcsönben szerepeltem már a gyergyói csapatban, de az egy teljesen más csapat volt akkor. Úgy érzem, jó eredményt értünk el abban az időszakban, bronzérmet szereztünk. Egy kevés hiányzott, hogy még jobb legyen... 

Mik a céljaid a következő szezonra?
A jövő szezonra mindenképp egy sikeres idényt remélek, bízok benne, hogy a csapat összeáll és jó pár győzelmet, sikereket tudunk együtt ünnepelni!

Hajrá Gyergyó!