A Gyergyói Hoki Klub 6. légiós mezőnyjátékosa lett a 33 éves balkezes csatár, Devin DiDiomete. 
A ponterőssége mellett jellemző rá, hogy nem ijed meg a saját árnyékától, az ellenfelek játékosai kemény ütközésekre számíthatnak, amikor vele találkoznak.


Devin DiDiomete: "szívből és szenvedéllyel játszom, és nagyon szeretem az energiát, amit a szurkolók hoznak". 

A Gyergyói Hoki Klub új játékosa két éve az UTE csapatában játszott, tehát jól ismert számára az Erste Liga közege. A lilák egyik legeredményesebb csatára volt, 39 alapszakasz és 6 play off meccsen összesen 42 pontot termelt. A kanadai-olasz támadó korábbi karrierje során 200 meccset játszott az AHL-ben, 3 szezont töltött a brit elitligában, megfordult a svéd és a szlovák élvonalban is. Mielőtt Újpestre szerződött az Alpesi ligában szereplő olasz csapatoknál szerepelt, ahol 128 mérkőzésen 106 pontot gyűjtött. A tavalyi szezont kihagyta, az ideit a dél-tiroli Meran (Merano) együttesénél kezdte, innen érkezik Gyergyószentmiklósra, és mostantól a 84-es számú piros-fehér mezben játszik.

Érkezésével immár a romániai bajnokikon és kettős jelentőségű (a romániai bajnokságban és Erste Ligában is számító mérkőzéseken) is kihasználhatjuk a maximális légiós létszámot.
„Jól ismerem Devint, tudom hogy milyen hatással van az öltözőre, mit tud a jégen, és azt is, hogy milyen a magánéletben – minden tekintetben pozitív, hogy ilyen ember érkezik. Szükségünk volt egy ilyen játékosra, aki a mérkőzéseken az agresszivitásunkat növeli mindkét kapu előtt” – fogalmaz edzőnk, Szilassy Zoltán. 

Üdvözlünk Gyergyószentmiklóson Devin! Mondd el nekünk, miért döntöttél a csapatunk mellett?
Volt néhány személy, akikkel beszélgettem arról, hogy itt mire számíthatok: Szilassy Zoli, a volt edzőm, Vinny, (Vincze Péter), akivel együtt játszottam az UTE csapatában, valamint Orbán és Bodó is csak jó dolgokat mondtak a klubról, a játékosokról, valamint a gyergyói emberek rajongásáról a hoki iránt. Ezáltal a döntés, úgy nekem, mint a családomnak nagyon könnyű volt, mivel mind a négy említett személy szava sokat jelent számomra.
Ahogy halad az idő, a vágy egy bajnoki cím megszerzésére is egyre csak erősödik. Az eredményeket, erőviszonyokat látva, hiszem, hogy Gyergyó esélyes a győzelemre. Ez volt a legmeggyőzőbb érv számomra.
Mit gondolsz, mik azok az erősségeid, amivel tudod segíteni a csapatot? Mik az elvárásaid saját magaddal szemben?
Egyértelmű, hogy a GYHK egy tehetséges és jó támadó erővel rendelkező csapat. Néhány játékossal beszélgetve, azt hiszem, talán egy kis határozottság és fizikálisabb játék hiányzik. Azért vagyok itt, hogy ezt biztosítsam, úgy, hogy közben minden csapattársam biztonságban érezze magát. Készen állok, hogy bármilyen szerepkört betöltsek, amit Zoli jónak lát számomra. Mindent megteszek, hogy bajnoki címet nyerjünk Gyergyónak.
Szívből és szenvedéllyel játszom, és nagyon szeretem az energiát, amit a szurkolók hoznak. Remélem, hogy a nézők be tudnak jönni szurkolni, és együtt olyan atmoszférát teremtünk, ami Gyergyót egy olyan hellyé változtatja, ahol egy vendégcsapat sem játszik szívesen. A GYHK ellenfeleként már tapasztaltam, hogy milyen erős szurkolói közösség van itt. Remélem, hogy meg fog telni a csarnok.
A szurkolóknak üzenem: legyetek a csapatunk „plusz játékosai” és mindenki számára legyen felejthetetlen ez a szezon!