Vincze Péter és Vincze Gergő Magyarországon születtek, magyar válogatottak, de erdélyi gyökereik révén megszerezhették a romániai állampolgárságot is. Így hazai játékosként segíthetik mostantól a csapatunkat. Két csatárral erősödött a keretünk.

 

A Vincze testvérek először játszhatnak egy csapatban

Péter,  az UTE egyik meghatározó játékosa voltál, miért döntöttél úgy, hogy új kihívást keresel és éppen Gyergyószentmiklóson? Mi volt a vonzó ebben a csapatban?
A tárgyalások során kiderült, hogy a GYHK-nak komoly céljai vannak az idei szezonra nézve. Ez abból is látszik, hogy a szakmai stáb egy erős keretet rakott össze, sokakat ismerem közülük, játszottam is velük. Emellett az öcsémmel egy csapatban tudok játszani, aminek nagyon örülök.

Gergő, te eddig a Titánoknál ismerkedtél a felnőtt hoki világával, most viszont magasabb szintű csapathoz érkezel, amelynek magas céljai vannak. Mire számítasz Gyergyószentmiklóson?
Igen, GYHK-nál jóval nagyobbak az elvárások mint a Titánnál. Ennek nagyon örülök mert szeretnék magasabb eredményeket elérni.

Korai még tapasztalatról beszélni, de pár napja már itt vagytok, mik az első benyomásaitok az új csapatnál?
Péter: Megmondom őszintén, hogy amikor ellenfélként játszottam itt akkor nagyon nem szerettem ide jönni. A pálya messze a leghidegebb a ligában, akkor a városból sem láttam sokat. Már a tárgyalások során mondták, hogy hazaiként teljesen más lesz, és ez így is van. Adottak a körülmények, mindent megkapnak a játékosok amire szükség van, itt tényleg csak a hokira kell koncentrálni.
Gergő: Azt látom már, hogy nagyon szép a város és a táj, de mindemellett az látszik azonnal a csapatnál, hogy nagyon profi körülmények fogadják itt a játékosokat.

Először szerepelhettek egy csapatban. Mit vártok ettől, plusz kihívás ez, vagy előny?
Péter: Eddig csak egymás ellen játszottunk, az is nagy élmény volt, nem csak nekünk de az egész családunknak is. De egy csapatban küzdeni egy közös célért mindenképpen extra motivációt ad számomra.
Gergő: Ez szerintem nagyon nagy előny, mindig mindenben támogatjuk egymást. Remélem sok győztes meccsnek fogunk együtt örülni.

Ha magatokat kell jellemeznetek, milyen játékosnak tartjátok magatokat mik az erősségeitek, amelyekkel leginkább segíteni tudjátok a csapatot?
Péter: Komplex játékosnak tartom magam aki a támadásból és a védekezésből is kiveszi a részét. Legnagyobb erősségemnek azonban a lövésemet mondanám.
Gergő: Védekező csatárnak mondanám magam, szeretek ütközni, blokkolni és a kemény munka mellett a gól is jönni fog.

Mit üzennétek a szurkolóknak?
Péter: Tudom, hogy mennyire fanatikusak itt a szurkolók, alig várom, hogy előttük játsszak és a hazai meccsek után együtt ünnepeljük a győzelmeket.
Gergő: Nagyon jó szurkolótáborral rendelkezik a csapat, és már nagyon várom, hogy teltház előtt játszhassunk hazai pályán.

Hajrá Gyergyó!