Az októberi magyarországi túránkon egyetlen vereséget szenvedtünk, az UTE otthonában. Most azonban odatettük magunkat, úgy ahogy kell, és ennek nem lehetett más az eredménye, mint a sima győzelem. Mostmár tényleg elmondhatjuk, hazai jégen is tudunk sikeresek lenni.


Fotógaléria: Szász Adorján/GYHK 

Rossz emlék a magyarországi együttesek idei első gyergyószentmiklósi vendégjátéka, amikor saját környezetünkben egyetlen pontot sem tudtunk szerezni, és friss még a brassóiak elleni elveszített két pont is. Ezért volt most különösen fontos, hogy hibátlanul zárjuk a november végi három meccses Erste Liga sorozatot. Megcsináltuk.
Az UTE elleni meccs gyors gólváltással indult, Vincze Péter vezetésére Henttonen válaszolt azonnal, de az első szünetig már 3-1-re vezettünk. Érdekes volt nézni, hogy 5-5 ellen is úgy be tudtuk szorítani a lilákat, mintha létszámfölényben lettünk volna, és ez a két találat is olyan volt, amilyeneket emberelőnyben szokás elérni.
A középső játékrészben Bodó közelről, fonákkal szerzett gólt, majd Sylvestre szólóból csapta be a válogatott kapusát.
Németh még szépített, de a záróharmadban emberelőnyben Sárpátki visszaállította a négygólos különbséget. Sima 6-2 lett a vége.
Kilenc pontot szereztünk ezzel a mostani 3 meccsből és többi hétvégi eredmény úgy alakult, hogy a 8 pontos hátrányunkból egyetlenegy maradt a BJA mögött. Így vágunk neki a decemberi magyarországi túrának.

Erste Liga alapszakasz 2022. 11. 28.
Gyergyói Hoki Klub-UTE 6-2 (3-1, 2-1, 1-0)
Gólszerzők: Vincze Péter (4. perc, gólpassz: Sárpátki Tamás, Sébastien Sylvestre), Vincze Péter (15. Sébastien Sylvestre, Matias Haaranen), Brance Orbán (19., Fejes Nándor, Daniel Trancă), Chris Bodó (22., Daniel Trancă, Brance Orbán), Sébastien Sylvestre (32., Marias Haaranen), Sárpátki Tamás (53., EE. Devin DiDiomete, Daniel Trancă) illetve Tini Henttonen (4.), Németh Attila (35., EE)
Jegyzőkönyv: https://www.ersteliga.hu/game/id/67524/season/3314

Hajrá Gyergyó!