Alapos átalakuláson esett át a Gyergyói Hoki Klub a magyarországi túránk óta, most pedig itthoni Erste Liga mérkőzések várnak ránk. Cél, hogy meccsről meccsre javuljunk. Már most szeretnénk megnyerni a találkozókat, de igazából a rájátszásra kell készen állnunk – szögezi le edzőnk, Szilassy Zoltán.


A 2020-2021-es Erste Liga szezon első hazai meccsén az FTC-Telekom lesz az ellenfelünk, vasárnap a Dunaújvárosi Acélbikák, hétfőn a Titánok következnek. Idegenben a Fradi ellen Koskiranta emlékezetes aranygóljával nyertünk a hosszabbításban, Dunaújvárosban megérdemelten szereztünk 3 pontot, a Titánok ellen pedig kettőt kiengedtünk a kezünkből. Most azonban sok szempontból más GYHK várja a vendégeket. A csapat irányítását Szilassy Zoltán vette át, Góga Attila csapatkapitányból segédedzővé vált, és négy új légiós érkezett a távozók helyére.

Szilassy Zoltán ezekkel a gondolatokkal várja a hazai szezonrajtot:


                                            Fotó: Kolozsi Borsos Gábor

„Ha nem is nézők előtt zajlik a játék, de az Erste Liga él és a  magyarországi csapatok is eljöhetnek ide Erdélybe. Ennek már önmagában nagyon jó üzenete van ebben a vírusos világban. A magyarországi csapatok általában nem szeretnek ide, Gyergyóba jönni, nehéz nekik itt játszani az itteni telt ház, a különleges hangulat miatt, most azonban nem lehetnek velünk a szurkolók. A megszokott telt ház nem fog összejönni, ami hátrányosan érint minket és kicsit könnyebb nekik, de így is örülünk, hogy egyáltalán játszhatunk a jelenlegi covidos helyzetben.

A jégkorong szakmai részére térve, tartjuk magunkat a régi örök igazsághoz: meccsről meccsre szeretnénk fejlődni.

A magyarországi túra óta a válogatott szünet alatt Góga Attilával elvégezte a csapat az a munkát, ami ki volt adva nekik, mégha ezek nem lehettek teljes értékű edzések, hiszen 13-14 játékos lehetett együtt a sérülések, betegségek miatt, és az új légiósok sem voltak még itt. Most már létszámban megvagyunk, az utóbbi két hétben dolgozhattunk együtt úgy, mint egy igazi jégkorongcsapat. Nagyon jól tudjuk, hogy messze nem vagyunk ott ahol szeretnénk majd lenni, de úgy gondolom, nekünk a play offra kell készen lennünk, ami februárban indul. Addig az építkezés ideje van. Nyilván, persze, sportemberek vagyunk, sajátosságunk, hogy mindig nyerni szeretnénk akárhányan vagyunk, akármilyenek is legyenek a körülmények, ezért dolgozunk nap mint nap.

Amellett, hogy győzni akarunk, folyamatos munkában leszünk a hétköznapokban is az alapszakasz során végig, hogy a rájátszásban nézzünk igazán jól ki.”