A Gyergyói Hoki Klub számra is elkezdődik a Románia Kupa. Galacon a Sportul Studențesc lesz ma 13 órától az első ellenfél. Nem lenézve őket de az igazi nagy kihívás a pénteki, Corona elleni összecsapás lesz.

 

Így látja a ránk váró feladatot edzőnk, Szilassy Zoltán:

 

Jó hír, hogy a vírustesztek mindenkinél negatív eredményt hoztak, teljes kerettel szerepelhetünk Galacon. Sokat dolgoztunk az elmúlt hetekben, jégen és szárazon is, és sok meccsünk is volt. Az edzéseken mindig célirányos feladatok zajlanak, az előző mérkőzéseken tapasztaltak szerint mindig van javítanivaló a játékunkon. Ugyanakkor, gyakoroljuk azokat az elemeket, amelyek a következő ellenfél játékára a megfelelő választ jelentik. A csütörtöki mérkőzésen túl kell lennünk, igazából Brassó ellen készülünk.

Ezt úgy tekintjük, mint egy rájátszás párharc sorsdöntő 7. mérkőzését, ahol minden cselekedetnek, mozdulatnak, minden méternek, minden percnek hatványozott jelentősége van, nem hibázhatunk, hiszen egy életünk van a játékban. Sokat tanultunk a legutóbbi találkozónkból, jó alapot ad az edzőnek a játékterv elkészítésére. A játékosok is láthatták, egyenrangú ellenfelei vagyunk a nagyon erős csapatnak. Tudjuk, hogy Brassónak négy kiegyensúlyozott sora van, bármelyikük képes egy mérkőzés eldöntésére, tehát nagyon észnél kell lennünk és nagyon komoly munkát kell beletennünk fizikálisan is, és ragaszkodnunk a saját játékunkhoz. Háromesélyes a találkozó. Természetesen nyerni akarunk.”

Hajrá Gyergyó!

Románia Kupa csoportmérkőzéseink programja: 
Csütörtök 13 óra:  Gyergyói Hoki Klub - Sportul Studențesc
Péntek 16 óra:  Gyergyói Hoki Klub - Brassó