A rájátszás harmadik mérkőzésén a Gyergyói Hoki Klub nem azt az arcát mutatta, mint amit a két csíkszeredai meccsen produkált a csapat. Görcsösebbek voltunk, sokat hibáztunk és ezt a Sportklub büntette. Felejtsük el, menni kell tovább.

 

                              Fotó: Szász Adorján/GYHK

Nem jött semmi össze nekünk az Erste Liga rájátszás harmadik, és egyben első hazai meccsén. Minden elképzelésbe hiba csúszott valahol, helyzeteket ajándékoztunk a Sportklubnak. Ez az első húsz percben Blackwater góljával mutatkozott meg az eredményjelzőn.
A második harmad rémálomszerűen alakult, a 25. és a 30. perc között négy gólt kaptunk. Itt már egyértelmű volt, hogy elment a hajó, és a továbbiakban már az volt a cél, hogy vége legyen ennek az összecsapásnak, és az itt tapasztaltakból tanulva összeszedjük magunkat és a magunk javára fordíthassuk a következő meccset.

A záró játékrészben meglett azért a becsületgólunk is, Szigeti értékesítette Pance passzát egy gyors kontra végén. A csíkiak még kétszer betaláltak, így 1-7 lett a vége.

Ez van, ez a meccs ilyen volt. A párharc azonban még egyáltalán nincs eldőlve. Meg kell találnunk azt a formát, azt a játékot, amit az első két meccsen mutattunk és akkor minden rendben lesz.

Szurkolóink, ha nem is lehetnek velünk a lelátókon, megérdemlik, hogy odategyük magunkat, és hogy örömet szerezzünk nekik. Ezt akarjuk.


                                                                                Videó: Magyar Jégkorong Szövetség

Erste Liga negyeddöntő, harmadik mérkőzés 2021. március 6.:

Gyergyói Hoki Klub–Csíkszeredai Sportklub 1–7 (0–1, 0–4, 1–2).

A mérkőzés alakulása: 0–1, gólszerző: Judd Blackwater (14. perc, gólpassz: Anthony Combs, Salló Alpár); 0–2 Becze Tihamér (24., Részegh Zsolt); 0–3 Anthony Combs (26., Alekszandr Loginov, Adorján Örs, EE); 0–4 Fodor Csanád (29.,); 0–5 Becze Tihamér (30., Mathieu Tousignant, Andrej Taratuhin); 0–6 Alekszandr Loginov (41., Mathieu Tousignant, Andrej Taratuhin); 1–6 Szigeti Ákos (46. Eric Pance, Joe Basaraba); 1–7 Becze Tihamér (47., Alekszandr Loginov, Papp Szabolcs);

Kapura lövések: 34–46

Emberelőnyben töltött idő: 4.00–6.02