Még 20 éves, de már a negyedik szezonját kezdi meg a felnőttek között Ádám Zsolt. A Gyergyói Hoki Klub új játékosa kellő önbizalommal várja, hogy bemutatkozhasson piros-fehérben. Hisz ebben a csapatban, ebben a lehetőségben.

 

A MAC-nál nőttél fel, több éve játszol az Erste Ligában, miért érezted a szükségét a váltásnak, és miért épp minket választottál?
Negyedik szezonom lesz már a felnőttek között. Nagy elismerés nekem és büszke is vagyok arra, hogy már 16 évesen sikerült helyet szereznem a felnőtt csapatban. De úgy alakult az élet, hogy már nem igazán tudtam megtalálni a helyemet, és szerettem volna váltani. Erre jelentett nagyon jó alternatívát, amikor Szilassy Zoli felhívott engem, hogy szívesen látna engem Gyergyóban. Nagy kihívás, hogy itt játsszak és segítsek megvédeni a bajnoki címet. Az utóbbi pár hétben dőlt el az átigazolásom, és nagyon örülök, mert szeretnék a bajnokcsapattal edzeni, fejlődni és játszani.

Milyen élményeid vannak a Gyergyói Hoki Klub elleni meccsekről?
A GYHK ellen játszani mindig hatalmas kihívás volt, nagyon gyorsan, szervezetten tudnak hokizni, az emberelőnyös játékuk mindig is különleges volt. Orbánék nagyon érzik egymást, Haaranenék is nagyon jól hokiznak előrefelé, és mindig nagy feladat volt, hogy ne engedjük emberelőnybe a GYHK-t, mert abból a liga minden csapatának problémája volt. És a hangulata is különleges az ilyen meccseknek. Gyergyóban egyszerűen fenomenális játszani, mindig nagyon-nagyon jó hangulatot teremtenek az emberek, és remélem, ezután is így marad. Budapesten is elképesztő, hogy mennyi embert tud kicsábítani ez a csapat, mindig rengetegen jöttek a meccseinkre és szuper hangulatot alakítottak ki.

20 évesen, egy budapesti életmódhoz szokott fiatalnak nem túl nagy váltás eljönni egy ilyen kisvárosba, Gyergyóba?
El kell mondanom, hogy kicsit spirituálisabb gondolkodású vagyok, és jót tesz nekem, hogy itt a nyugodt körülmények között megtisztuljon a lelkem. Nincsenek zavaró tényezők, nincs az a nagyvárosi zaj. Segíteni fog ez az elmémet és testemet is megtisztítani, hogy így csak a hokira koncentrálva minél többet fejlődjek és minél jobban hasznára lehessek a csapatnak.



Mire számítasz az első gyergyói évedben?
Nagyon megkedveltem a Zoli által felvázolt koncepciót, hiszek ebben a csapatban és lehetőségben. Egyénileg, szeretnék minden téren fejlődni, minél több játéklehetőséget kiharcolni magamnak, de a legfontosabb, az elsődleges cél, hogy a csapat versenyben legyen az Erste Liga bajnoki címéért.  És nyilván mindenkinek a címvédés a célja. Bízom benne, hogy rendben lesz minden papírom az első mérkőzésig, és ott lehetek már a kezdettől a jégen. Remélem Szeredában a nyitómeccsen nagyon sok embert fogok látni, és igazi székely derbihangulatot teremtenek majd nekünk

Mondjuk el azt is, hogy ugyan Budapesten születtél, erős kötődésed van Erdélyhez.
50 százalékban nekem is székely a vérem, édesanyám Marosvásárhelyen született, nagyon sok rokonunk él ott most is.. Egyáltalán nem tájidegen nekem Erdély.

Melyek azok az erősségeid, amelyekről úgy gondolod, hogy leginkább hasznára lehetnek a csapatunknak?
Kellemetlen ellenem játszani, sok fejfájást tudok okozni az ellenfeleknek, szeretem a fizikális játékot. Remélem, hogy az új társak segítenek majd, hogy ebben is fejlődjek. Az emberhátrányos helyzeteket nagyon szeretem, az nekem mindig egy külön kihívás, hogy az emberhátrányokat hogyan tudjuk kivédekezni. Bízom benne, hogy ebben is a csapat hasznára lehetek.

Szilassy Zoltán: egy nagyon motivált fiatal játékos érkezik
Azt gondolom, hogy a MAC utánpótlásprogramja az elmúlt 4-5, de lehet, hogy még több éve messze a legjobb volt Magyarországon. Onnan játékost igazolni mindig jó érzéssel tölt el, jól felkészített játékosokat lehet tőlük leigazolni, ha úgy hozza az alkalom. Fejes Nándi és Szigeti Ákos 14-15 évesen kerültek oda, és az ott dolgozó szakemberek nagyon jó munkát végeztek ezeken a fiúkon ifiben, juniorban és a felnőttben is. Elmondható ez Silló Arniról, és persze Ádám Zsoltról is.
Nagyon motiváltan érkezik. A nyár eleje óta vagyunk kapcsolatban, és az első perctől éreztem, hogy nagyon szeretne hozzánk jönni. Az első beszélgetésünkkor még nem is tudtam, arról, hogy székely az édesanyja, de amikor ez kiderült még inkább megkönnyítette a dolgot, hiszen ezáltal útlevele is lesz a szezon kezdéséig. Légiósként nehezebb lett volna nekünk, de hazai, 2003-as születésű, 20 éves fiatalként nagy értéke lesz ő a Gyergyói Hoki Klubnak.
Beszéltem az edzőivel, láttuk ellenfélként is, tudjuk, hogy milyen képességei vannak. Topcsapatból jön topcsapatba, tehát nem idegen neki ez a kihívás. Nagyon sok munka vár rá. Jó lehetőség a román bajnokság hiszen a fiataloknak sok jégidőt tudunk adni olyan szerepkörökben, ami az Erste Ligában esetleg még nincs meg nekik. 28-30 meccs extra jégidő áll rendelkezésre komolyabb pozíciókban, ami aztán remélhetőleg minél hamarabb az Erstében is kamatoztatható. Fiatal kora a pontrendszer szempontjából is nagy előnyt jelent. Jó alapokkal rendelkezik, amire bátran tudunk építeni.

Hajrá Gyergyó!