Harmadik szezonját kezdi meg piros-fehérben Császár Hunor, akit az Érdi Jégcsarnok konditermében értünk utol telefonon. Az előírt gyakorlatok végzése közben válaszolt a kérdéseinkre. Keményen dolgozik, mert újabb trófeákat szeretne nyerni a Gyergyói Hoki Klubbal. 


Hallatszik a hangodon, hogy éppen edzel, mennyire nehéz számodra ez a munka, amit a nyári felkészülés jelent? 
Egyedül dolgozom jelenleg itt Érden, ma éppen váll- és mellizom gyakorlatok, fekvenyomások és hasonlók vannak a soron. Egy kicsit más, mint tavaly nyáron, amikor Szilassy Zoli  állította össze a programot. Most Itt van nekünk Loki, az erőnléti edzőnk, aki picivel másabb elvek szerint dolgozik. Nehéz összehasonlítani igazából, de az biztos, hogy éppen olyan kemény.

Örülünk, hogy te is aláírtad a szerződésed hosszabbítását. Felmerült esetleg, hogy máshol folytasd? 
Nem titok, volt egy ilyen elképzelésem, külföldi folytatásban gondolkodtam, de ez nem úgy alakult. Az nem is volt kérdés, hogy Erste Ligán belül csakis a bajnokcsapat jöhet szóba, és természetesen örülök, hogy Gyergyóban folytathatom. 

Hogy élted meg te az elmúlt szezont, az Erste Liga győzelmet? 
Nos, ugye, az első évben ha nem is mondtuk ki nyíltan, (Zoli azt mondta nekünk, hogy legyen meg a top négy, és onnan bármi történhet), de mindannyian az első helyet szerettük volna megszerezni. Akkor közbejött a vírus, de ez a második év már úgy alakult, ahogy azt elképzeltük.
Az utolsó meccs végén könnyeztem, de úgy gondolom, így volt ezzel mindenki, aki ott volt a csarnokban, de akár azok is, akik nem lehettek ott, de Gyergyó szurkolók. Nekem mindig is álmom volt, hogy megnyerjem az Erste Ligát és szavakkal leírhatatlan, hihetetlen érzés volt ami akkor átfutott rajtam, és szerintem mindenkin. 


A szezon közben változott a pozíciód a csapatban, mennyire volt nehéz ez számodra? 
Igen, a szezon elején Orbán és Bodó között voltam, és úgy éreztem, hogy a játékommal sem volt baj, jöttek a pontok is. De aztán történt az a hullámvölgy, az elveszített három hazai mérkőzés és változtatni kellett. Én a harmadik sorba kerültem Szigi mellé, illetve a másik oldalon DiDiomete és Ottó váltották egymást. Nem éltem meg különösebben problémaként, hogy lennebb kerültem. Az elején nehéz volt, hogy a szerepköröm is változott, nekem kellett ott húzni a társakat, de úgy gondolom, jól játszottunk, a harmadik sor a play offban is megmutatta, hogy mire is képes.
Sokszor elhangzott, hogy nélkülünk sokkal nehezebb lett volna a társaknak.  Amit elvárt az edző azt megcsináltuk. Teljesen elégedett vagyok azzal, amit nyújtottunk, és szerintem az edzők is így vagyok ezzel. Egyébként olyan játékos vagyok, hogy bárhová tesz az edző, bármit kér tőlem én azt megcsinálom.


Hogyan érzed magad a jégen kívül, az öltözőben?
Úgy vagyunk, mint egy nagy család. És tényleg családdá kovácsolódtunk a két év alatt. Nagyon jó a hangulat, mindenki jóban van mindenkivel, közösen csinálunk programokat szabadidőnkben is. 


A csapatnak a címvédés a következő cél, mi a te személyes célkitűzésed a következő szezonra?
Mint minden játékosnak, az az elvárásom magamtól, hogy hogy a tavalyinál jobb szezonom legyen, de a legfontosabb, hogy a csapattal legyünk sikeresek. Az Erste Ligában már fennebb nem juthatunk, hiszen mi vagyunk a bajnokok, ezt szeretnénk megtartani. Én ugyanakkor személy szerint szeretném, hogy a romániai bajnokságot is megnyerjük. Idén is meg lehetett volna, de ez nem jöhetett össze (nem szeretném részletezni, hogy miért, mindenki tudja) de jövőre meglehet az is. Szerintem a klubnak is jó nagyon lenne és minden gyergyói szurkoló örülne neki, ha jövőre az újabb Erste Liga cím mellé a romániai aranyat is bezsebelnénk.  
A szurkolóknak pedig köszönöm, azt, amit az egész évben nyújtottak felénk, és remélem, ez így marad a továbbiakban is. 

Szilassy Zoltán véleménye
Csaszi első szezonja az nagyon-nagyon jó volt, és idén ha kicsit nehezebben is indult be, de annál jobb lett a vége. Ez dicséri az ő karakterét, azt,  hogy amikor fontos, akkor fel tud lépni. Abban szerencsés helyzetben vagyunk, hogy top hatos játékosaink vannak a top 9-ben.
Képes olyan váratlan megmozdulásokra, passzokra, amivel meccseket lehet eldönteni. Amikor a szezon lényegi része eljött még jobban tudott játszani. Tud nyerni, és a fontos meccseken tud nagyon nagyot játszani.  Rengeteget lépett előre fizikálisan és a korcsolyatechnikája is sokat fejlődött. Bízom benne, ott fogjuk folytatni, ahol a szezont abbahagyta. Nagyon örülök, hogy velünk marad. 

Hajrá Gyergyó!