70 férfi számára lesz ingyenesen elérhető az a szűrővizsgálat, amelyet a Gyergyószentmiklósi Municípiumi kórház biztosít. Ehhez a Gyergyói Hoki Klub biztosította a szükséges anyagiakat, kampányunkkal pedig sokak figyelmét felhívtuk a szűrővizsgálatok fontosságára.

A novemberi meccseken látható volt, hogy számos játékosunk bajuszt növesztett. Ez nem valami hirtelen jött hóbortos divat. A Gyergyói hoki Klub is csatlakozott a világszerte megszervezett Movember rákellenes jégkorongos mozgalomhoz. Célja, hogy felhívja a férfiak figyelmét az egészségmegőrzés, valamint a szűrővizsgálatok, kivizsgálások jelentőségére.

A Movember mozgalom színe a lila, a játékosaink a bajusznövelés mellett ebben a hónapban lila színű szigetelőt használnak botjaikon, és ez a szín más felületeken is megjelenik, hogy a mozgalomra irányítsa a figyelmet.  
 Az egyhónapos figyelemfelkeltő akció keretében a november 20-i Gyergyói Hoki Klub-Brassói Corona meccsen adománygyűjtést hirdettünk, tombolát szerveztünk.  Az így befolyó összeget a Gyergyószentmiklósi Municípiumi Kórháznak ajánlottuk fel, ahol prosztatarák szűrővizsgálat programot indítanak el ennek segítségével.

Az adománygyűjtést a Corona elleni meccsre időzítettük.
A korongot Fülöp Enikő kórházmenedzser és dr Lukács Zoltán főorvos dobták be

Sokat számít az így összegyűlt pénz, hiszen a kórház ebből 70 férfi számára tudja finanszírozni a prosztatarák szűrővizsgálatot, akik így ingyenesen részesülhetnek ebben.

Még többet jelent az a kampány, amelyet a Gyergyói Hoki Klub csapata ebben a hónapban folytat, ugyanis sokak számára sikerült felhívni a figyelmet az ilyen jellegű szűrővizsgálatok fontosságára – mondta el Fülöp Enikő, a kórház menedzsere.

A szűrővizsgálati program december 5-én kezdődik, de már lehet időpontot foglalni, és már vannak is foglalások. Biztatunk minden 50 év feletti gyergyószéki férfit, jelentkezzen a szűrővizsgálatra!

Ha a 70 férfi közül csak egynél is kiderül a probléma, és idejében elvégzett kezeléssel sikerül az életét megmenteni, akkor már olyan dolgot értünk el, ami többet ér minden pénznél – mutatott rá Dr. Lukács Zoltán urológus főorvos.

A támogatás összegét Brance Orbán és Chris Bodó adták át a kórház vezetőjének

Csapatkapitányunk Brance Orbán és Chris Bodó 6800 lejt adhatott át a kórháznak (ennyi gyűlt a tombolasorsoláson), amihez a jelenlévő csapatorvosunk Dr. Benedek Csaba hozzátett még 200 lejnyi adományt. Így összesen 7000 lejjel segítettük a Gyergyószentmiklósi Kórházat a szűrőprogram megszervezéséhez.
Köszönjük mindenkinek, aki ehhez hozzájárult!
Hajrá Gyergyó!