Rengeteg emberhátrányt kivédekezve, egyenlő létszámban dominálva, és emberelőnyben is remekelve nyertünk a szezon első székely rangadóján a Sportklub ellen. Kétség sem fért hozzá: mi vagyunk a jobb csapat.

fotógaléria: Szász Adorján/GYHK

Telt ház előtt, igazai nagy rangadóhoz illő hangulatban zajlott a szezon első Gyergyói Hoki Klub–Csíkszeredai Sportklub összecsapása. Rég volt ilyen telt ház Gyergyószentmiklóson, évek teltek el azóta, hogy mindenféle korlátozás nélkül ott lehetett mindenki, aki látni akarta a székely rangadót. Igazi szép hokiünnep volt ez.

A gólgyártást Orbán indította, aki Bodó visszatett passzára berobbanva bombázott a kapuba. A második gólnál egyenlő létszámnál is úgy uraltuk a Sportklub kapujának előterét, mintha emberelőnyben játszottunk volna. Orbán lőtt volna, de lecsúszott a botról a korong, és erre Haaranen reagált a leggyorsabban, növelve az előnyünket.

A második harmadban sorozatban kaptuk a kiállításokat, de kiválóan oldottuk meg a problémát. Orbán és Bodó indult ellentámadásba, és az utóbbi 3–0-ra alakította az állást és emelte még magasabbra az egyébként is fergeteges hangulatot. A sorban negyedik gyergyói kiállításból aztán megszületett a csíkiak első találata is. A kiugró Sylvestre-t gáncsolták Adorján kapuja előtt, de a síp néma maradt, az így megszerzett koronggal megindultak a csíkiak és Sofron volt eredményes.

Mi a 35. percben kerültünk először emberelőnybe és egyből ki is használtuk ezt. Vincze Péter kapta a korongot egy remekül kijátszott akcióban, lőtt és a korong bepattogott Adorján mellett a ketrecbe.  A harmadik harmadban Kubat góljával még szépített a Sportklub, újra kétgólosra csökkent a különbség, de egy, a korábbihoz hasonlóan szép emberelőnyös akcióból Vincze másodszor is betalált és beállította az 5–2-es végeredményt. 
Hat pontot ért a győzelem, hiszen a meccs az Erste Liga mellett a romániai bajnokságban is számított.

A végén pedig csodálatosan szólt a székely himnusz…

Erste Liga és romániai bajnokság alapszakasz 2022. 11. 06.
Gyergyói Hoki Klub-Csíkszeredai Sportklub 5-2 (2–0, 2–1. 1–1).
Gólszerzők: Brance Orbán (9. perc, gólpassz: Chris Bodó, Jimi Jalonen), Matias Haaranen (17., Brance Orbán, Chris Bodó), Chris Bodó (26. EH, Orbán Brance, Fejes Nándor), Vincze Péter (37. EE, Orbán Brance, Sébastien Sylvestre), Vincze Péter (52., EE. Sébastien Sylvestre, Chris Bodó) illetve Sofron István (29.) Karel Kubát (48.).
Jegyzőkönyv: https://www.ersteliga.hu/game/id/67500/season/3314


Hajrá Gyergyó!