Miközben zajlanak az alapszakasz mérkőzések és közeledik a rájátszás, a háttérben is folyik a munka, a következő évek csapatának építése. Ennek fontos eleme, hogy  egy újabb hátvéd, Imre Patrik is meghosszabbította a szerződését a Gyergyói Hoki Klubnál!

Imre Patrik a 2020-2021-es szezonban csatlakozott a Gyergyói Hoki Klubhoz, és miután hónapokig tartó hosszadalmas ügyintézés után pályára is léphetett piros-fehérben, bebizonyította, hogy valóban erősítést jelentett a szerződtetése. A stabil védekezés mellett gyakran fellép a támadásokhoz is, gólokkal, gólpasszokkal is segítve a csapatot.  Nem ijed meg az árnyékától, ha keménységre van szükség. IP újabb, 2+1 évre szóló szerződést írt alá a GYHK-val!

Patrik, a szerződéshosszabbítás jelzi, hogy a klub számára is fontos vagy, de te is jól érzed magad itt Gyergyóban, aminek persze örülünk. Jól látjuk, hogy ez így van?
Erre a szezonra nekem személyes célkitűzésem volt, hogy meggyőzzem az edzőket, vezetőséget és a szurkolókat a teljesítményemmel, hogy ennek köszönhetően még évekig ebben a csapatban játszhassak. Nem is volt kérdés bennem, hogy bárhová máshová menjek innen.
Amikor idejöttem, egy új kalandot kerestem, és ez bejött. Nagyon jól érzem itt magam. Amikor Gyergyóba igazoltam, ez volt a legtávolabbi célpont otthonról. Igazából nem is tudtam mire számítsak, ezért éreztem kalandnak. Jártam itt még a Titánokkal és a Fradival is, de akkor még nem gondoltam, hogy egyszer itt fogok játszani. Aztán nagyon megszerettem Gyergyót. Kisváros, sokkal nyugodtabb a környezet, nincs az a pezsgés, mint egy nagyvárosban. Ez számomra nagyon jó. Sokkal jobban ki tudom magam pihenni a terhelés alatt, a meccsek után, az edzések között.  A klub által biztosított körülmények a legjobbak közé számítanak az Erste Ligában, a csapattársak, az öltözői hangulat, minden adott a jó teljesítményhez, hogy motivált maradjon az ember és nagyokat tudjon álmodni. 

Ti, akik távolabbról érkeztetek Gyergyóba, mennyire érzitek át, hogy milyen jelentősége van itt a jégkorongnak, a csapatnak?
Természetesen átérezzük. A Sportklub elleni meccsek különlegesek, mindig nagyon várjuk ezeket. Nagy hangulat van ilyenkor, akár Csíkszeredában játszunk, akár itthon. A ligában sehol máshol nincs ehhez hasonló. És igen, egy másik hatalmas indok, amiért maradni akartam, amiért itt szeretek játszani, azok a szurkolók. Hihetetlen, hogy milyen atmoszférát tudnak csinálni. Legutóbb, amikor december 30-án legyőztük a Szeredát, olyan hangzavar volt, hogy azt hittem megsüketülők… Elképesztő.

Említetted, hogy személyes célod volt meggyőzni az edzőket, vezetőket, hogy továbbra is számítsanak rád. Ezt elérted, 2+1 évre szóló szerződést írtál alá. Mi a következő cél?
Örülök, hogy hosszabb távon egyben marad ez a csapat, és örülök, hogy ennek részese lehetek. Szeretek az edzőkkel, csapattársakkal együtt dolgozni. A következő cél, hogy jól teljesítsünk a rájátszásban. Jön a play off, ami mindig a legizgalmasabb része a szezonnak.
A céljaink nagyok, és úgy gondolom az esélyeink is jók arra, hogy elérjük ezeket. Meglátjuk, mit tudunk kihozni ebből. Remélem fényesen csillogó érmet tudunk szerezni, úgy az Erste Ligában, mint a romániai bajnokságban. 

 
Szilassy Zoltán szemével:
IP az a fajta hátvéd, aki nagyon keményen, nagy energiával játszik, bátran hokizik, és ez komoly tartást tud adni a csapatunknak az 5-ös, 6-os pozícióban. Egy 25 éves fiúról beszélünk, hosszú évek vannak még előtte, és ez is teljesen beilleszkedik a koncepciónkba. Másik fontos szempont, hogy nem számít légiósnak a romániai bajnokságan, és ebben a nagyon szűk romániai játékospiacban ennek is szintén komoly jelentősége van. Patrik fontos pillére a csapatunknak.  Örülök, hogy továbbra is velünk marad.

Hajrá Gyergyó!