Mi van Jimivel? Tud még játszani, ha igen, akkor visszajön még hozzánk? Sok szurkolót foglalkoztatott ez a kérdés az elmúlt hónapokban. A nyár egyik legjobb híre: igen, Jimi Jalonen jövőre is piros-fehérben játszik. Boldog, hogy itt lehetett a csapattal az Erste Liga győzelem pillanatában és jövőre is nyerni akar velünk.


Jimi, tudjuk, hogy voltak más ajánlataid is, mi késztetett arra, hogy új szerződést írj alá velünk?
Igen,  gondolkodtam a lehetőségeken az elmúlt hónapokban, és azon, hogy mi lenne a legjobb a karrierem szempontjából. De végül sikerült megegyeznünk a Gyergyói Hoki Klubbal. A döntés végül könnyű volt. Mind részemről, mind a klub részéről megvan az egymás iránti tisztelet, és ezt nagyon nagyra értékelem. A legfontosabb azonban az, hogy nyerni akarok, és tudom, hogy itt minden lehetőség megvan erre. Az edzők, a játékosok, a stáb, a tulajdonosok és a szurkolók nagyszerűek itt.

Nagyon jól játszottál az alapszakaszban, de sérülés miatt nem lehettél jégen a szezon legfontosabb részében, hogy érezted magad emiatt?
Én is úgy érzem,  az alapszakaszban oké volt a játékom, amíg egy meccsen meg nem sérült a térdem. Emiatt kellett abbahagynom a szezont. Természetesen szerettem volna ott lenni, amikor a rájátszás meccsei elkezdődtek, de tudtam, hogy a fiúk megoldják a feladatot. Marttinen nagyon jól szervezte a védelmet. Ha nem is voltam a jégen, igyekeztem mindent megtenni, hogy bátorítsam a fiúkat, lélekben ott voltam végig velük.  

A végén itt voltál a csapattal, hogy megnyerd az Erste Liga trófeát és átéld az ünneplést.  Mit jelentett ez számodra? 
Egy győzelem mindig egyedülálló, minden győzelem nehéz. Ez lehet az egyetlen pillanat a karrieredben, amikor nyersz valamit, ezért természetesen ott akartam lenni és szurkolni a csapatnak. És nagyon sokat jelentett számomra az is, hogy az egyik legjobb barátommal, Matiasszal együtt nyerhettem egy trófeát. Mindig emlékszem az ilyen pillanatokra, és az is nagyszerű, hogy a város és a szurkolók megkapták azt, amire már régóta vártak. A következő szezonban mindenképpen szeretnénk ugyanezt megismételni.


Hogy van a lábad? Hogyan készülsz a következő szezonra? 
A lábam már tökéletes állapotban van, szóval nincs miért aggódni :)  Sokat edzek, és igyekszem még jobb lenni a következő szezonban. Nyerni akarok. Személy szerint olyan játékos akarok lenni, akiben minden pillanatban megbízhat a csapat. Olyankor, amikor a vezetést akarjuk tartani, és olyankor, amikor egyeníteni akarunk. Emellett minden nap példát akarok mutatni a sportszerűségből, amit a pályafutásom során megtanultam. Sportembernek lenni itt talán nem teljesen ugyanazt jelenti, mint Finnországban, de remélem, valaki követi majd a példámat.

Ha lenne egy üzeneted a csapattársaidnak, szurkolóknak...
Nagyszerű dolog, hogy egy ilyen nagyszerű csapatban folytatom, tele nagyszerű emberekkel. A szurkolóknak szeretném megköszönni a támogatást, amire következő szezonban is szükségünk van, mert bajnokok vagyunk, így mindenki minket akar legyőzni. A bajnoki cím megvédése nehéz, de együtt meg tudjuk csinálni! Találkozzunk a csarnokban!


Szilassy Zoltán: Jimi az Erste Liga egyik legjobb hátvédje
Egy top hátvédről van szó, és nagy öröm mindannyiunk számára, hogy marad velünk. Tudjuk, hogy Matu Haranennel gyerekkorukban együtt játszottak, nagyon jó a kémia közöttük. Egy kiválóan korcsolyázó, kifejezetten jól lövő hátvédről beszélünk. Fontos szerepe van a csapatban.  Biztos vagyok benne, hogy a jó rehabilitációja után remek formában fog szerepelni és végig tudja játszani a szezont. Nagyon keményen dolgozik, korcsolyázik. Nagyon izmos játékos, szépen  visszaépítette a térdét, készen áll a folytatásra, hogy jövőre is a liga egyik legjobb hátvédje legyen. 

Hajrá Gyergyó!