Nagyon kellett volna az egyenlítés, de nem jött össze. Az első harmad kiváló játékát nem tudtuk folytatni 60 percen keresztül, megingásainkat pedig sorra kihasználta a Sportklub. Kedden győzelmi kényszerben lépünk jégre az 5. meccsen.

                              Fotó: Szász Adorján/GYHK
Jól kezdődött minden, úgy tűnt, a csapat gyorsan túltette magát az egy nappal korábbi vereségen. Az első harmadban minden úgy alakult, ahogyan azt szerettük volna. A 4. percben kettős emberelőnybe kerültünk és meg is lett a vezetés. A kapu előtt álló Szabó remek mozdulattal, fonákkal emelte a hálóba a Koskirantától érkező korongot.

Továbbra is mi diktáltuk a tempót, bátran játszottunk és ennek meg is lett a gyümölcse. Kozmához került hátra a korong, és hátvédünk sistergős bombát küldött Adorján ketrecébe.

Egy perc múlva emberhátrányba kerültünk de ez alatt is nekünk volt több komoly helyzetünk, szerencsénk azonban kevésbé. Basaraba és Koskiranta lódult meg, ott volt az esély a 3. gólra de a finn lövését védte a kapus és az ebből indult ellentámadásra már nem tudtunk visszarendeződni, Wishart pedig szépített. 3-0 helyett így lett 2-1. De ez sem törte le a mieinket, továbbra is uraltuk a játékot, a 15. percben pedig ismét kétgólos lett az előnyünk. Pance passzolt Basaraba botjára, aki kihagyhatatlan helyzetbe hozta fejest, aki jól fejezte be az akciót.

Mindenképp volt okunk bizakodni az első harmad után, nemcsak az eredményt, de a mutatott játék szerint is.
Azonban a szünet után feljöttek a csíkiak, egyre nagyobb volt a nyomás Cooke ketrecére. A meccs felénél Bíró Tamás maradt őrizetlenül szemben a kapuval, és szépített, ami újabb lendületet adott a vendégeknek. Emberelőnyben Blackwater engedett el egy váratlan lövést, ami meglepte a kapusunkat és ezzel egyenlítettek. Továbbra sem találtuk önmagunkat, Combs gólja pedig már az ellenfél vezetését hozta el.
Innen már nem volt visszaút, az utolsó húsz percben nem tudtunk talpra állni, a Sportklubnak megint összejött egy olyan három perc, ahol háromszor is eredményesek tudtak lenni, ezzel a meccset 3-7-re, a párharcot 1-3-ra alakították. Nekünk már nincs több hibalehetőségünk.


                                                            Videó: Magyar Jégkorong Szövetség

Erste Liga negyeddöntő, negyedik mérkőzés 2021. március 7:

Gyergyói Hoki Klub–Csíkszeredai Sportklub 3–7 (3–1, 0–3, 0–3).

A mérkőzés alakulása: 1–0, gólszerző: Szabó Pál Krisztián (5. perc, gólpassz: Tero Koskiranta, Marek Troncinsky, EE2); 2–0 Kozma Zsolt (9., Shaw St-Amant, Tero Koskiranta); 2–1 Ty Wishart (10., Andrej Taratuhin, Becze Tihamér, EE); 3–1 Fejes Nándor (15., Joe Basaraba, Eric Pance); 3–2 Bíró Tamás (30., Fodor Csanád, Rokaly Norbert); 3–3 Judd Blackwater (34., Ty Wishart EE); 3–4 Anthony Combs (38., Colton Yelow Horn); 3–5 Alekszandr Logonov (52., Andrej Taratuhin); 3–6 Anthony Combs (53., Judd Blackwater, Farkas Tamás); 3–7 Anthony Combs (56., Colton Yelow Horn);

Kapura lövések: 39–44

Emberelőnyben töltött idő: 7.46–2.23