Öröm vot nézni a játékát az egész szezon alatt, de kivételes képességei még inkább előjöttek a rájátszásban. Nem véletlenül, sőt teljesen megérdemelten lett ő a MVP. Sébastien Sylvestre továbbra is piros-fehér marad!

Erste Liga bajnoki címet nyertél a Gyergyói Hoki Klubbal, kiérdemelted a  szezon MVP-je díjat... Ez egy tökéletes szezon volt számodra. Hogy érezted magad?
-A tavalyi szezon elején az volt a legfontosabb, hogy egész évben egészséges maradjak... Aztán, ahogy jött a szezon, nőtt az elvárásom magammal szemben. Ebben a csapatban a srácok mind győzni akartak, minden nap úgy dolgozott mindenki, hogy egyénileg és csapatként is jobbak legyünk. És ez velem is így volt! Az egyetlen célunk a győzelem volt, és ez adott erőt ahhoz, hogy olyan messzire hajtsam magam, amilyen messzire még soha. Elmondhatom, hogy büszke vagyok arra, amit tettünk, és büszke vagyok magamra is.

26 pont a rájátszásban.  Ez rekord az Erste Liga történetében. A nyomás nagyobb erőt ad neked? 
Igen, abszolút, erőt ad nekem a nyomás. Én egy olyan játékos vagyok, aki akkor mutatja meg igazán, hogy mire képes, amikor leginkább fontos.  A rájátszás a kedvencem a jégkorongban, és erre póbáltam a játékomat felemelni, és ez kifizetődött. 

A sok gólod közül az egyikre biztosan emlékezni fognak a szurkolók. Amikor a Brassó elleni hetedik mérkőzésen a hosszabbításban győztes gólt lőttél. Hogyan emlékszel vissza arra a pillanatra és arra, ami utána következett?
Az a meccs akárhogy is alakulhatott volna, mert mindkét csapat a legjobb hokiját játszotta. Amikor a 74. percben beugrottam a jégre, és észrevettem, hogy 2 az 1 elleni támadásban vagyunk, azt mondtam magamnak, hogy ezt a lövést nem hagyhatom ki... Most vagy soha!
Ákos átadta nekem a korongot, és amikor láttam, hogy bemegy, nem tudtam visszafogni magam, annyira boldog voltam, hogy elkezdtem ugrálni mindenfelé! Ez volt a kedvenc pillanatom a rájátszásban. 



Az eddig elmondottak már elegek lennének ahhoz, hogy különleges helyet foglalj el a gyergyói jégkorong történetében, de van még egy dolog, amiben első vagy. Te vagy az első külföldi játékosunk, aki megtanulta és a szurkolókkal együtt énekli a székely himnuszt. Mi késztetett erre?
A szívemen viselem ezt a csapatot és a közösséget. A székely himnusz nagyon sokat jelent ennek a régiónak, és a nagy meccsek után hallgatva a dalt, egyszerűen megragadt bennem. Megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek Gyergyóban, és szeretném a lehető legjobban képviselni ezt a régiót.

Ha az eddigi pályafutásodat nézzük, igazi vándor vagy, aki mindig új kalandokat keres. De nálunk tovább maradsz, új szerződést írtál alá. Mi az, ami itt tart téged ebben a városban és ebben a klubban?
Gyerekkorom óta mindig arról álmodtam, hogy Európában játszom, mindenhová elutazom, miközben ezt a sportot játszom, amit szeretek. Volt lehetőségem különböző bajnokságokban és országokban szerepelni, de Gyergyószentmiklós különleges helyet foglal el a szívemben. Az emberek, akikkel itt találkoztam gyorsan családdá váltak. Megtiszteltetés számomra, hogy ezt a csapatot és a régiót képviselhetem.Rendkívül boldog és büszke vagyok, hogy végre trófeát hozhattunk ebbe a városba, és biztos nem ez lesz az utolsó!
 
Szilassy Zoltán: Sly óriási értéke a GYHK-nak
Azt gondolom, Sly az a játékos, akiről nem is kellene sokat beszélni. Ő az X faktorunk. Elképesztő zseni a jégen és hihetetlen a genetikája, nem tud elfáradni. Mindemellett  egészen elképesztő váratlan dolgokat tud csinálni. Ritka az a légiós mint ő, hogy egyáltalán nem kíméli magát, sőt néha vissza kell fogni, mert olyan szituációkba is belemegy, amelyek már önveszélyesek. Tiszteletet érdemel, hogy milyen elánnal hokizik. Kivételes képessége még, hogy olvashatatlan a játéka, remek a korongkezelése, gólérzékenysége. Tavaly, amikor a járvány kicsapott minket a rájátszásból ő sérült volt, nem lehetetett velünk. Sérülése dacára szerződést kötöttünk vele egy újabb évre. Sokszor elmondta nekem, hogy ő egy play off játékos, és aki követte az idei rájátszást, az láthatta is ezt. Huszonvalahány pontot szerzett, és  olyan szituációkban, vesztett helyzetben tudott váratlant húzni, ami győztes helyzetbe hozta a csapatot. Nem kell nagyon ecsetelni, hogy mekkora értéke a Gyergyói Hoki Klubnak.   Az pedig, hogy most 2 évre írt alá az nagyon jó  hír és megnyugtató érzést ad a játékostársaknak és az egész klubnak is. 

Hajrá Gyergyó!