Kanadai centerrel erősödik a csapatunk, fiatal, sikerre éhes és egyben tapasztalt játékos érkezik a támadószekcióba. Köszöntünk Gyergyóban Sébastien Sylvestre!

A szurkolóknak üzenem, hogy már alig várom az első meccset, hogy előttük játszhassak!


Nem játszottál még az Erste Ligában, de biztosan érdeklődtél, próbáltál képbe kerülni, hogy mi is vár itt rád. Örülünk, hogy nálunk folytatod, kérlek mondd el nekünk, miért épp a GYHK-t választottad és mire számítasz ebben a számodra új közegben?

Igen, új lesz ez az élmény. Rengeteg játékossal játszottam már együtt, viszont senkivel sem találkoztam, aki szerepelt volna már ebben a ligában. Láttam néhány videót, és azok alapján úgy tűnik, hogy jó itt a hoki, és hasonlít a francia első, vagy a német másodosztályhoz.
A GYHK együttesét versenyképesnek látom a következő szezonra, és úgy gondolom, tudom majd segíteni a célok elérésében.
Magammal hozom a vezető szellemiségemet, és azt a tapasztalatot, amit Észak-Amerikában és az elmúlt 4 európai szezonomban gyűjtöttem. Rengeteg tapasztalatot szereztem az elmúlt 4 évben. 5 különböző csapatban, 4 különböző ligában játszottam. A jégen a legnagyobb erősségem a támadó-játékom, és a góllövő képességem. Sebességet és szenvedélyt tudok vinni a játékba.
A GYHK mellett azután döntöttem, hogy beszéltem az edzővel, Szilassy Zoltánnal. Vázolta a csapat céljait, azt, hogy a tulajdonosok célja, hogy győztes csapatot építsen. Én meg szeretek nyerni és szeretem az új kihívásokat. Egyből rábólintottam az ajánlatra.

Az elmúlt két szezonban kevesebb mérkőzést játszottál, Gyergyóban várhatóan 70 vagy több meccs vár rád, mennyire motivál ez téged?
Hát igen. A járványügyi helyzet miatt nem játszhattuk végig a teljes szezont, és értelemszerűen play-offot sem, ami a leginkább hiányzik! Már alig várom, hogy meccsek legyenek, kezdődjön a szezon! Remélem, hogy szurkolók előtt játszhatjuk majd minden meccsünket, és persze azt, hogy a végén a miénk lesz a trófea!

A csapathoz majd ezután csatlakozol, hogyan zajlik most a felkészülésed?

Két kiváló edzővel dolgozom itt Montrealban, eggyel a jégen készülök a másikkal pedig az edzőteremben. Nagyon koncentrált vagyok és keményen dolgozom, hogy az augusztusi érdi edzőtáborra készen álljak.

Milyen céljaid vannak a következő szezonra?

Győzni akarok. Ez a legfőbb célom. És az, hogy minden meccsen játszhassak és hogy versenyképes legyek. A szurkolóknak üzenem, hogy már alig várom az első meccset, hogy előttük játszhassak! Ez visszahozza majd a szenvedélyt a sportba, ami már annyira hiányzott! Élvezetes szezon elé nézünk!