A korábbiakhoz képest kevesebb lehetőség jutott neki az elmúlt idényben, de amikor megkapta, akkor mindig bizonyított. Emlékszünk jól például a Sportklub elleni felejthetetlen feltámadáskor a nagyon fontos góljára, vagy amit a Tüskében lőtt az Erste Liga döntőben a Fradinak. Most is készen áll, hogy hozzátegye a magáét a címvédéshez. 

A negyedik szezonodat kezded meg velünk, a GYHK-val. Milyennek láttad te ezt az elmúlt időszakot a te szempontodból?
Számomra az elmúlt 3 év gyorsan elrepült. Kezdeném az első évemmel, amihez hozzátartozik az is, hogy hosszú idő után hazai vizekre igazoltam, ezért izgatottan vártam a rám eső kihívásokat. Ez az év volt a Covid időszaka, amely mind a játékosok, mind a nézők számára nehéz volt. Második szezonomban megtapasztalhattam a hazai nézők szeretetét, támogatását. Sajnos a vége nem úgy alakult ahogy szerettük volna, ugyanis egy sajnálatos betegséghullám miatt a munkánk gyümölcse odalett. Tavalyi évben a pontrendszer nehézségeivel meg kellett küzdeni sokaknak, de a csapat fő célját elérte… történelmet írtunk!

Van olyan sztori, pillanat, ami igazán emlékezetes maradt számodra az eddigiekből, amit megosztanál velünk?
Két ilyen pillanatot tudnék kiemelni, az egyik amikor az első évemben csapatkapitányként léphettem jégre az Erste Liga meccsen. A másik pedig amikor a döntő 7. meccsén lefújták a mérkőzést....

Valószínűleg a legutóbbi lehetett a legnehezebb neked, amikor a pontrendszer miatt te és még mások is kevesebb lehetőséget kaptatok. Mennyire viselt ez meg téged?
Nehéz időszak volt, számomra, hiszen mindenki szeretné segíteni a csapatát. Sajnos, a pontrendszer sok játékosnak okozott nehézséget és úgy néz ki továbbra is meg kell küzdenünk vele. Sokkal több szükség volt a pszichés erőre, mint a fizikálisra. Fejben erős tudtam maradni, így a döntőben készen álltam és ennek meg is lett a jutalma.

Milyen érzés volt számodra megélni az Erste Liga győzelmet?
Azt a pillanatot nem tudom szavakba önteni, fantasztikus érzés volt ebben részt venni. Az aranyérem hiányzott az éremgyűjteményemből, mivel már korábban két döntőben is a dobogó második helyén végeztem.

Gondolkodtál-e klubváltáson, és végül minek köszönhető, hogy végül mégis hosszabbítottál velünk?
Szerződés lejártával minden játékos a legjobbat szeretné saját magának, így mindig meg kell várni azt a pillanatot, hogy ne hozzunk forrófejű döntéseket. Döntésemben közrejátszott, hogy itt mindennel elégedett lehetek a vezetőség profizmusának köszönhetően.

Milyen céljaid vannak a következő szezonra?
Csapat szinten remélem, hogy a következő szezonba sikerül megvédeni a bajnoki címünket. Egyénileg szeretnék minden tőlem telhetőt megtenni ezért. Tudom, hogy mire vagyok képes és mi lakozik bennem, korábban már sikerült bizonyítanom, remélem idén is lesz rá lehetőségem.

Szilassy Zoltán meglátásai:
Arni a pontrendszer egyik nagy vesztese volt több társával együtt, ezért lelkileg egy nagyon nehéz szezonja volt, hiszen nem azt a mennyiségű játékidőt kapta, amihez addig hozzászokott. Offenzív stílusú játékos, gyorsasága miatt nagyon gólérzékeny tud lenni, főleg megugrásokból. Csakhogy Gyergyóban nagyon nehéz bekerülni az offenzív sorokba. Korábban középen játszott, de kipróbáltuk szélsőként robbanékonyságát, sebességét, nagyon jó csuklólövését kihasználni. Amikor megkapta a lehetőséget, nagyon jól csinálta a feladatát, nem véletlenül ragaszkodtunk hozzá, hogy maradjon. Amikor döntőben kiesett Söpő és Ottó akkor nagyon fontos gólt lőtt a Tüskében. Ez is mutatja, készen állt végig, és amikor jött a lehetőség, akkor meg tudta ragadni. Könnyebbség, hogy két poszton tudjuk használni. Bízom benne hogy ugyanazzal a mentalitással, morállal tudja folytatni, mint ami jellemezte előzőleg is.

Hajrá Gyergyó!